Bulbi Ghiocei

Bulbi Ghiocei

Bulbii de ghiocei sunt bulbi clasici, cautati mereu in magazinele de profil.

Nu este primavara fara ghiocei! Alaturi de branduse, irisi, ghioceii sunt faimosii vestitori ai primaverii. Exista doua soiuri:

ghiocei de primavara, Galanthus elewesii→prefera iernile reci. Daca nu exista umiditate in sol va fi nevoie sa ii udati regulat.Trebuie sa alegeti un loc semiumbros, undeva sub un copac sau arbust. Chiar si o parte umbroasa a casei dumneavoastra le va placea.

ghiocei de vara, Leucojum aestivum→se diferenteaza de ghioceii galanthus prin forma florii, precum un clopotel rotund si prin faptul ca infloresc mult mai tarziu→luna mai. Pot atinge inaltimi de 30cm- Leucojum aestivum sau chiar 50cm- Leucojum aestivum Gravetye giant.

Ghioceii trebuie plantati intr-un loc in care ii puteti vedea usor. Marginea unei alei sau un loc vizibil din casa ar fi ideal. Bulbii de ghiocei arata bine daca infloresc in grupurii, tufe de cate 10-15 bulbi. Reusesc sa umple cu succes spatiile libere dintre plante, neavand un caracter invaziv.

Dupa inflorire si uscarea foliajului puteti lasa bulbii de ghiocei in pamant, in acelasi loc, pentru mai multi ani. Dar daca doriti sa ii inmultiti, atunci recomandam ca dupa uscarea foliajului sa ii scoateti din pamant. Ii separati si pe urma ii replantati in locuri diferite. Astfel in anul ce vine se vor dezvolta mai multi bulbi de ghiocei.

In functie de soi, puteti folosi ghioceii ca flori taiate in vaza, in grupuri sau borduri in curte sau gradina.

Bucura-te de aceste flori gingase an dupa an, plantand chiar din toamna aceasta bulbi de ghiocei!

Vizualizare ca Grilă Listă

3 Articole

pe pagină
Setați descendent
Vizualizare ca Grilă Listă

3 Articole

pe pagină
Setați descendent
© 2020 ferma-gradina.ro.Toate drepturile rezervate.