Radi-Stim Stimulator de Inradacinare

Radi-Stim Stimulator de Inradacinare - stimuleaza inradacinarea butasilor, recomandat pentru tratarea vitei de vie, portaltoilor de pomi fructiferi, florilor si plantelor ornamentale.

Cumpără în rate?

Mai multe informații

Radi-Stim Stimulator de Inradacinare - stimuleaza inradacinarea butasilor, recomandat pentru tratarea vitei de vie, portaltoilor de pomi fructiferi, florilor si plantelor ornamentale.

Caracteristicile Radi-Stim Stimulator de Inradacinare

Radi-Stim Stimulator de Inradacinare este un produs utilizat pentru inmultirea rapida a plantelor care se propaga pe cale vegetativa prin butasi.

Utilizarea produselor :

•Radi-Stim 1. - se recomanda pentru butasi erbacei (flori si anumite plante ornamentale)

•Radi-Stim 2. si Radi-Stim solutie - se utilizeaza in cazul butasilor semilemnificati si lemnificati ( vita de vie, portaltoi de pomi fructiferi, anumite plante ornamentale)

Pentru a obtine efectul dorit, Radi-Stim Stimulator de Inradacinare se utilizeaza in perioada naturala de inradacinare a butasilor.

Aplicat la momentul biologic potrivit Radi-Stim Stimulator de Inradacinare aduce urmatoarele avantaje:

- inradacinare mai rapida
- creste procentul de butasi inradacinati
- creste numarul mediu de radacini/butasi
- creste lungimea medie a radacinilor
- confera o dezvoltara sporita a plantelor

 

Mod de utilizare Radi-Stim Stimulator de inradacinare 1 si 2 

Se recomanda plantarea cu grija a butasilor tratati cu praf de Radi-Stim Stimulator de Inradacinare, intr-un orificiu pregatit anterior, pentru a preveni impingerea pudrei sub forma unui inel aproape de suprafata substratului. Pudra de Radi-Stim Stimulator de Inradacinare ramasa, care devine umeda nu se mai poate reutiliza. Plantarea se realizeaza in mod obisnuit si dupa tratamentul efectuat cu Radi-Stim Stimulator de Inradacinare, butasii se ingrijesc conform necesitatilor fiecarei specii in parte.

Un kilogram de pudra Radi-Stim Stimulator de Inradacinare este suficient pentru tratarea a 10000-50000 de butasi.

!!! Radi-Stim Stimulator de Inradacinare isi exercita cel mai bine efectul, doar in cazul in care circumferinta bazala a butasului impreuna cu cei 1-2 cm inaltime din terminatiile lor vor fi acoperiti cu pudra. In caz contrar se favorizeaza formarea mai putin favorabila a radacinilor. 

Radi-Stim Nr.1. se mai poate folosi la inradacinarea microbutasilor din culturi  "in vitro", caz in care se extrag microbutasii, se sectioneaza la baza, dupa care se trateaza cu Radi-Stim Nr.1.

Radi-Stim Nr.2. se utilizeaza si pentru port-altoi din pepiniere, dupa cum urmeaza: 300 g Radi-Stim Nr.2. se adauga la 10 L de mocirla, se amesteca si dupa fasonarea materialului, se aplica mocirla pe terminatiile acestuia, urmata de plantarea lor. 

Radi-Stim Solutie se foloseste in felul urmator

In cazul speciilor care formeaza radacini mai usor: se prepara o solutie de Radi-Stim 2-3% ( 20-30 ml Radi-Stim Solutie la 1 L apa ), se omogenizeaza bine, dupa care se introduce partea bazala a butasilor (2-3 cm) pentru cateva secunde (2-3 sec) , dupa care se lasa sa se usuce cateva minute

In cazul speciilor care inradacineaza mai greu: 

- se introduce partea bazala a butasilor direct in solutia de Radi-Stim Solutie nediluata, pentru 2-3 secunde, dupa care se lasa la uscat cateva minute si se planteaza
- intr-o solutie de Radi-Stim 1-2%, se imerseaza baza butasilor pentru 12 ore, se usuca si se planteaza

In cazul butasilor erbacei: In 100 ml apa se adauga 1 picatura de Radi-Stim Solutie si se introduc butasii fasonati in solutie unde se vor lasa pana la inradacinare.

Un litru de Radi-Stim Solutie este suficient pentru tratarea a 30000-40000 de butasi.

!!! Orice nerespectare a indicatiilor mai sus mentionate, aduce dupa sine diminuarea eficientei produsului. Solutia Radi-Stim isi exercita efectul doar in cazul in care se asigura un substrat adecvat, temperatura, umiditate  corespunzatoare.

Masuri de protectia muncii: - dupa utilizare se vor spala mainile cu apa si sapun.

Specificatii

Plante tratate Butasi ierbacei, Butasi lemnificati si semilemnificati
Producator BIOS
Elemente
Aplicare ingrasamant In pamant
Ambalaj Flacon 100 g, Flacon 1kg, Flacon 200g, Plic 10 g

Recenzii

Nu a fost postată nici o recenzie. Vă rugăm să nu ezitați să ne împărtășiți părerea și să scrieți prima recenzie!

Adăugați o recenzie