Cosul meu:

0 produs(e) - 0,00 RON
Nu aveti nici un produs in cosul de cumparaturi.

0

Din 1992. Seminte, pesticide, unelte, utilaje, garduri electrice, irigatii - Tel: 0724 239 143, 0722 410 174 - Transport cu Posta, Nemo, Fan, Urgent, DPD

Te ajutam sa gasesti cea mai potrivita solutie!

0724 239 143/ 0722 410 174 

Transport GRATUIT la comenzi cu valoare de minim 500 lei, in limita a 20kg! 

(cu exceptia utilajelor si sculelor, turbei presate si ingrasamintelor solide, in localitatile cu acoperire)

Moluscocide si tratament combatere coropisnite

Moluscocide si tratament combatere coropisnite

Melcii si limacsii pot fi combatuti cu produse specifice denumite moluscocide. Acestea au ca substanta activa methiocarbul- substanta neurotoxica foarte puternica sau metaldehida- actioneaza exclusiv asupra melcilor si limacsilor si se degradeaza rapid in mediu. Printre speciile de melci se deosebesc melcii- cu cochilia specifica pe spate si limacsii- melci fara cochilie.

Limaxul este un daunator foarte vorace care iubeste umiditatea si umbra, Ziua se retrage in sol, pentru a se apara de uscaciune, iar noaptea se hraneste cu frunzele de varza, conopida, salata, castraveti, tomate, ardei, fasole. Pragul economic de daunare (numarul de indivizi de la care este necesara aplicarea tratamentului) este de 1-2 limacsi/ mp.

Melcii si limacsii sunt fitofagi- se hranesc cu plante- astfel incat produc daune considerabile in gradina de legume, curtea cu flori sau spatiile protejate.

 Daunele produse de melci si limacsi apar sub forma unor muscaturi zimtate, gauri de forme neregulate pe frunze sau alte parti ale plantei. Specific pentru melci si limacsi este urma de mucus pe care o lasa in urma.

 O invazie puternica conduce la vurnerabilitatea plantelor din punct de vedere fiziologic si incep sa se ofileasca. Chiar daca indepartam melcii si limacsii, trebuie sa fim atenti pentru ca in zonele roase pot aparea infectii secundare, produse de ciuperci si bacterii, care vor trebui diagnosticate corect si tratate ca atare. De aceea sfatul specialistului este foarte important!!!


 Coropisnita produce pagube importante mai ales la rasaduri, dar si in camp. Adultii si larvele rod partile subterane ale legumelor, iar prin galeriile pe care le sapa scot semintele si rasadurile mici.

 Pentru combaterea coropisnitelor putem folosi momeala, cu substanta activa lambda-cihalotrin, care se presara in jurul plantutelor sau incorporat in sol.

4 Articol(e)

Tabel  Lista 

4 Articol(e)

Tabel  Lista 

Newsletter
Ferma Gradina
Inscrieti-va la newsletterul nostru pentru a fi la curent cu promotiile oferite de magazinul nostru.