Moluscocid Optimol (100g, 150g, 1kg)

Optimol - moluscocid sub forma de granule, fara tendinta de sfaramare, cu substanta activa metaldehida, controleaza atacul melcilor/limacsilor, salveaza culturile de invazia daunatorilor.

Cumpără în rate?

Mai multe informații

Caracteristici Moluscocid Optimol

Optimol este un moluscocid sub forma de granule, fara tendinta de sfarmare, de culoare albastra, omogene.

Substanta activa este metaldehida, 40g/kg.

Actioneaza in controlul melcilor si limacsilor. Controlul de tip momeala presupune consumul partial sau total al substantei de catre organismul daunator.

Un factor important al eficientei acestui produs este cantitatea de momeala consumata. Palatabilitatea granulelor trebuie sa fie suficienta pentru a se ajunge la un consum de doza letala. Granulele de Optimol duc la imobilizarea daunatorilor, dupa care ii ucid.

Aplicarea granulelor pe vreme umeda duce la rezultate bune, deoarece atunci melcii si limacsii sunt foarte activi. Prezinta rezistenta la conditiile meteo, dar exista posibilitatea ca procesul sa necesite repetare, in special daca daunatorii reapar sau daca granulele au fost insuficiente.

Noile aplicari trebuie programate tinandu-se cont de: detectarea daunatorilor si zona de actiune a daunatorilor, in special partile de cultura tintite de acestia (seminte, plante sau tuberculi) fiecare dintre acestea necesitand strategii diferite.

Granulele de Optimol se pot aplica manual sau cu ajutorul unui distribuitor mecanic. Acesta din urma asigura o imprastiere uniforma, care da cele mai bune rezultate, in special pentru culturile intinse pe suprafete mari.

Mod de aplicare Moluscocid Optimol

 • vita de vie, zemur, mur, alte fructe mici si de padure, capsun 5 kg/ha, pentru 100 mp, cu 7 zile inainte ca planta s ainmugureascai, pana la sfarsitul infloririi
 • cartof→ 5 kg/ha, pentru 100 mp, cu 7 zile înainte de inflorirea plantei pana la stadiul in care frunza si tulpina sunt uscate.
 • sfecla de zahar, sfecla furajera, sfecla rosie, gulii→ 5 kg/ha, pentru 100 mp, cu 7 zile inainte de semanat/plantat, pana la stadiul in care planta are 5 frune deschise.
 • conopida, broccoli, varza, varza de bruxelles→ 5 kg/ha, pentru 100 mp, cu 7 zile inainte de semanat/plantat, pana la inceputul imbobocirii/infloririi.
 • salata, spanac, specii similare- alte specii de salata, grasita de iarna, sfecla de frunze, plante aromatice- asmatui, arpagic, telina de frunze, patrunjel, salvie, rozmarin, cimbru, busuioc, tarhon→ 5 kg/ha, pentru 100 mp, cu 7 zile inainte semanat/plantat, pana la inceputul cresterii plantei.
 • mazare, fasole verde, mazare si fasole uscata→5 kg/ha, pentru 100 mp, cu 7 zile inainte de semanat, pana cand sunt deschise 5 frunze, respective carcei.
 • anghinare→ kg/ha, pentru 100 mp, cu 7 zile inainte de semanat, pana la stadiul in care apare inflorescenta vizibila la frunzele superioare.
 • plante oleaginoase-in, mac, susan, floarea soarelui, rapita, soia, mustar, dovelac, bumbac, sofranel, limba mielului, camelina, canepa, ricin, alte plante oleaginoase cu exceptia arahidelor→ 5 kg/ha, pentru 100 mp, cu 7 zile inainte de semanat pana la stadiul in care planta are 7 frunze deschise.
 • cereale- grau, orz, ovaz, secara, triticale→ 5 kg/ha, pentru 100 mp, cu 7 zile inainte de semanare pana la sfarsitul infratirii.
 • grau→ 4kg/ha, pentru aproximativ 125 mp, aplicat inainte de semanare.
 • porumb, porumb zaharat→ 4kg/ha, pentru aproximativ 125 mp, aplicat inainte de semanare.
 • porumb, porumb zaharat→ 5 kg/ha, pentru 100 mp, cu 7 zile inainte de semanat, pana la stadiul de 5frunze deschise.
 • pajisti noi- raigras→5 kg/ha, pentru 100 mp, cu 7 zile inainte de semanat pana la stadiul de 5frunze deschise
 • iarba de gazon→ 5 kg/ha, pentru 100 mp, cu 7 zile inainte de semanat/plantat, pana la aparitia inactivitatii vegetative.
 • specii ornamentale si flori→ 5 kg/ha, pentru 100 mp, cu 7 zile inainte de semanat/plantat, pana la aparitia inactivitatii vegetative.
 • capsuni in sera→ 5 kg/ha, pentru 100 mp, cu 7 zile inainte de inmugurirea plantei, pana la sfarsitul infloririi.

 

Pentru un control eficient al melcilor este foarte important sa tratam culturile inainte ca acestia sa ajunga pe partea superioara a culturii.

Daca ne confruntam cu o invazie masiva de limacsi sunt necesare aplicari repetate ale tratamentului.

Timp de pauza pentru o pasune noua- 49 zile.

Pana la 7 zile inante de semanare/plantare- una sau doua aplicari premise.

La aplicarea pe brazda, momeala se poate amesteca cu semintele.

Inainte si dupa rasarire putem aplica de mai multe ori produsul, pana la atingerea dozei maxime premise=17.5kg/ha pe cultura/an (toate aplicarile incluse).

 

Specificatii

Plante tratate Capsun, Cartof, Cereale, Cereale paioase, Conopida, Dovlecei, Fasole, Flori, Grau, Iarba, In, Legume, Mazare, Mure, Orz, Ovaz, Plante cu flori, Plante ornamentale, Ricin, Salata, Sfecla de zahar, Soia, Spanac, Varza
Producator Sumi Agro
Substanta activa Metaldehida
Ambalaj 100 g, Plic 50 g, Punga 1 kg, Punga 150 g

Recenzii

Nu a fost postată nici o recenzie. Vă rugăm să nu ezitați să ne împărtășiți părerea și să scrieți prima recenzie!

Adăugați o recenzie