Insecticid Prestige Extra 370 FS (100 ml, 1 L)

PRODUS RETRAS DE LA COMERCIALIZARE

Insectofungicid ce combate gandacul din Colorado, afidele si rizoctonioza, aplicat prin tratament la samanta de cartof.

Mai multe informații

Prestige Extra este un insecto-fungicid folosit la tratarea cartofilor de samanta, pentru combaterea gândacului din Colorado (adulţi şi larve), afidelor şi rizoctoniozei în timpul perioadei de vegetaţie.

Cum actioneaza Prestige Extra

Prestige Extra actioneaza asupra daunatorilor in mod sistemic si prin contact. Are in alcatuire doua substante active, un insecticid si un fungicid. Imidacloprid, componenta insecticidă, formează în jurul tuberculilor o bariera de protecţie la contactul cu care insectele sunt distruse. Ulterior imidacloprid pătrunde sistemic în tuberculi şi de aici este distribuit în părţile aeriene ale plantelor, acţionând asupra dăunătorilor în timpul perioadei de vegetaţie. Fungicidul Pencicuron are acţiune de contact, prevenind infecţiile de rizoctonioză care pot avea ca sursă infecţioasă sămânţa utilizată la plantare sau resturile vegetale încorporate în sol.

Cum se aplica Prestige Extra

→ la cartof

 Combate: Gandacul din Colorado (Leptinotarsa decemlineata), Afide (Aphis sp.), Rizoctonioza (Rhyzoctonia solani) in doza de 0,5 - 0,6 l/t

Tratamentul tuberculilor se face in acelasi timp cu plantarea, cu ajutorul instalaţiei montate pe maşina de plantat. Doza este de 40-60 l soluţie/hectar. Necesarul de Prestige Extra pentru un hectar se calculeaza prin înmulţirea dozei necesare pentru o tonă de tuberculi cu doza de sămânţă/ha. La cantitatea rezultată se adaugă apă până la volumul necesar de soluţie.

Agitati flaconul inainte de golirea in rezervorul masinii de stropit. Nu aplicati Prestige Extra pe bandă concomitent cu sortarea, deoarece excesul de umiditate de pe tuberculii trataţi poate duce la extinderea infecţiilor bacteriene la intreaga cantitate de cartofi. 

Tuberculii trebuie să fie bine maturaţi, cu o bună capacitate de încolţire şi vigoare, liberi de bacterioze, viroze, micoze şi fără răni. Nu se trateaza cartofii sectionati si cei cu o vigoare slaba.

Perioada de protecţie împotriva dăunătorilor menţionati este de circa 80 zile de la răsărirea culturii. 

Substante active: imidacloprid 120 g/l + pencicuron 250 g/l sub forma de suspensie concentrata.

Specificatii

Plante tratate Cartof
Producator Bayer CropScience
Substanta activa Imidacloprid, Pencicuron
Aplicare produs Seminte
Ambalaj Flacon 1 L, Flacon 100 ml

Recenzii

Nu a fost postată nici o recenzie. Vă rugăm să nu ezitați să ne împărtășiți părerea și să scrieți prima recenzie!

Adăugați o recenzie