Cosul meu:

0 produs(e) - 0,00 RON
Nu aveti nici un produs in cosul de cumparaturi.

0

Din 1992. Seminte, pesticide, unelte, utilaje, garduri electrice, irigatii - Tel: 0724 239 143, 0722 410 174 - Transport cu Posta, Nemo, Fan, Urgent, DPD

Te ajutam sa gasesti cea mai potrivita solutie!

0724 239 143/ 0722 410 174/ Suntem si pe SEAP! 

Transport GRATUIT la comenzi cu valoare de minim 500 lei, in limita a 20kg! 

(cu exceptia utilajelor si sculelor, turbei presate si ingrasamintelor solide, in localitatile cu acoperire)

Ingrasaminte chimice

Ingrasaminte chimice

Ingrasaminte chimice sau denumite si ingrasaminte minerale se obtin prin sinteza sau prelucrare fizica si/sau chimica a unor roci sau alte resurse de natura anorganica. 

In ziua de azi cresterea productivitatii solurilor si promovarea agriculturii intensive sunt aspecte indispensabile obtinerii unei cantitati suficiente de alimente pentru supravietuirea omenirii. Ingrasamintele chimice completeaza deficitele de nutrienti din sol, plante si asigura un randament de productie si profitabilitate mai ridicata fermierilor. Ingrasamintele chimice se utilizeaza peste tot in agricultura: la culturile de legume, pomi fructiferi, vita de vie, cereale, plante ornamentale, plantelor cu flori etc. 

Ingrasamintele chimice se clasifica:

Ingrasaminte chimice - nutrienti pentru plante

A) In raport cu nutrientii continuti:

- ingrasaminte cu macroelemente → N-azot, P-fosfor, K-potasiu, S-sulf, Ca-calciu, Mg-magneziu 

- ingrasaminte cu microelemente → Fe-fier, Mn-mangan, Cu-cupru, Zn-zinc, B-bor, Mo-molibden

- ingrasaminte complexe → ce contin mai multe tipuri de elemente nutritive

B) Dupa epoca de administrare:

- ingrasaminte de baza → se incorporeaza in sol inainte de semanat

- ingrasaminte folosite odata cu semanatul/ plantatul → sunt necesari deorece asigura nutrientii specifice culturilor la inceputul vegetatiei; efectele insuficientei datorate lipsei elementelor nutritive de la inceput nu se pot remedia prin aplicarea ulterioara a ingrasamintelor 

- ingrasaminte aplicate in timpul vegetatiei - produse care asigura elementele nutritive plantelor in momentele critice din vegetatie


Deficitul oricarui element din nutritia plantelor prezinta simptome specifice care nu trebuie neglijate. Urmariti si descoperiti ce elemente lipsesc din solul culturilor Dvs. sau de ce elemente nutritive mai au nevoie plantele Dvs. pe perioada de vegetatie!

Noi va oferim produse de calitate cu compozitie chimica diferita, cu ajutorul carora cu siguranta veti putea asigura culturilor o dezvoltare echilibrata!

Asigurati cele mai bune conditii culturilor Dumneavoastra, utilizati ingrasamintele chimice din oferta noastra in combinatie armonioasa cu ingrasamintele naturale/organice si rezultatul nu va intarzia sa apara!


Articole 1 pina la 9 din 11 in total

Pagina:
  1. 1
  2. 2

Tabel  Lista 

Articole 1 pina la 9 din 11 in total

Pagina:
  1. 1
  2. 2

Tabel  Lista 

Newsletter
Ferma Gradina
Inscrieti-va la newsletterul nostru pentru a fi la curent cu promotiile oferite de magazinul nostru.