Irigare prin picurare

Irigare prin picurare

Irigarea prin picurare reprezinta o metoda practica de udare a culturilor legumicole, floricole, culturi de vita de vie, pomil fructiferi utilizat de toti agricultorii atat in gradinile familiale cat si in fermele horticole.

Succesul metodei irigarii prin picurare consta in numeroase avantaje pe care le ofera, cum ar fi:

- reducerea volumului de apa utilizat - irigarea prin picurare previne risipirea apei de udare, deoarece apa este directionat exact la radacinile plantelor, spatiul dintre randuri ramanand uscata. Sistemul de irigare prin picurare permite dozarea exacta a cantitatii de apa in functie de cultura, conditii climatice, momentul de dezvoltare al cultruilor, reducand astfel pierderile prin evaporarea apei din sol de la radacinile plantelor si scurgerile apei in adancimea solulu, unde planta nu o mai poate folosi.

- economie de timp si energie - in acelasi timp permite udarea intregii culturi, nu necesita resurse umane sau materiale suplimentare, iar pomparea apei se realizeaza la o presiune normala, cu pompe de ape mici, care nu consuma multa energie

- permite fertirigarea culturilor - aplicarea fertilizantilor odata cu apa, intr-o doza exacta, bine controlata asigura eficienta maxima a acestora. In unele cazuri, cu sistemul de irigare prin picurar,  pot fi aplicate si anumite tratamentelor fitosanitare adaugand in apa anumite insecticide sau fungicide. 

- contribuie la dezvoltarea armonioasa a culturilor - asigura irigarea continua a culturilor si permite reglarea debitului de apa in functie de cultura, fenofaza de dezvoltare, conditii climatice etc

- previne aparitia bolilor, daunatorilor  si reduce lucrarile de combatere a buruienilor - apa este directionata strict la radacina plantelor, nu ajunge pe frunze, nu se creeaza conditii favorabile de dezvoltare a daunatorilor, agentilor patogeni, in plus spatiul dintre randuri ramane uscat prevenind astfel aparitia si dezvoltarea in abundenta a buruienilor

- usor de proiectat si montat - in oferta noastra gasiti toate elementele necesare pentru realizarea unui sistem de irigare prin picurare cu succes la Dumneavoastra acasa: benzi de picurare, filtre cu sita inoxelemente de conectare (teu, dop, robinet, cot, mufa etc.). 

Pentru a veni in ajutorul Dumneavostra si a va usura munca va prezentam si o schema generala al unui sistem de irigare prin picurare:

Schema irigare prin picurare

Schema irigare prin picurare

Profitati de avanatajele sistemelor de udare prin picurare, asigurati si Dumneavoastra fiecarei plante in parte picaturile de apa indispensabile dezvoltarii lor optime! Pentru informatii suplimentare contactati-ne si noi va ajutam sa alegeti exact produsele de care aveti nevoie pentru un sistem de irigare proiectat nevoilor Dumnevoastra!

Vizualizare ca Grilă Listă

Articolele 1-9 din 17

Pagină
pe pagină
Setați descendent
Vizualizare ca Grilă Listă

Articolele 1-9 din 17

Pagină
pe pagină
Setați descendent
© 2020 ferma-gradina.ro.Toate drepturile rezervate.