Fungicid Presidium (zoxamid 180 g/l + dimetomorf 180 g/l) (500 ml)

Fungicidul Presidium, de noua generatie, combate preventiv si rapid mana la cartof. Se fixeaza puternic pe frunze ceea ce face imposibila patrunderea manei in perioada de actiune a tratamentului. Efect foarte puternic asupra zoosporilor care infecteaza tuberculii. 

Cumpără în rate?

Mai multe informații

Fungicidul Presidium, de noua generatie, combate preventiv si rapid mana la cartof. Se fixeaza puternic pe frunze ceea ce face imposibila patrunderea manei in perioada de actiune a tratamentului. Efect foarte puternic asupra zoosporilor care infecteaza tuberculii. 

Cum actioneaza fungicidul Presidium

Presidium are o actiune preventiva puternica si rapida datorita celor doua componente care actioneaza sinergic.

Zoxamida este o substanta activa de contact, care actioneaza rapid, preventiv si multisite. Distruge sporii de mana inainte ca boala sa se instaleze in planta: inhiba formarea zoosporilor in sporangia, stopeaza alungirea tubului polinic in primele cicluri de diviziune in nucleu. Este una dintre putinele substante active cunoscute cu efect foarte puternic asupra zoosporilor care infecteaza tuberculii. Zoxamid actioneaza mai rapid decat alti agenti de combatere a zoosporilor, inainte ca acestia sa devina mobili, avand un efect preventiv remarcabil.

Dimetomorf actioneaza sistemic translaminar. Intrerupe formarea peretilor celulelor fungice si inhiba cresterea sporilor, atasarea acestora si patrunderea in frunza. Este foarte usor de mobilizat si de transportat de catre planta, fiind una dintre cele mai mobile substante fungicide. Aplicarea dimetomorfului inainte de formarea sporangiilor conduce la completa inhibare a sporularii, stopand raspandirea bolii.

Aplicat preventiv in zonele cu potential crescut de epidemie repreznta un adevarat certificat de garantie impotriva manei. Aplicati Presidium cand vremea este umeda si rece, cand ati observat primele semne de mana in parcelele vecine sau daca pe terenul respectiv au mai fost cultivati cartofi.

Cum se aplica fungicidul Presidium

- cartof

  • Combate mana (Phytophthora infestans) cu doza de 1 l/ha
  • Fungicidul Presidium poate fi aplicat de la incheierea randurilor pana la maturarea completa a tufei
  • Numarul maxim de tratamente consecutive este 3, cu un maxim de 5 tratamente pe sezon si 7-10 zile intre tratamente, in functie de gravitatea infectarii
  • Aplicati produsul singur sau impreuna cu alte produse, in alternanta cu alte fungicie din grupe diferite si avand moduri de actiune diferite
  • Daca mana este deja prezenta in cultura, nu utilizati Presidium singur
  • Timp de pauza pana la recoltare: 7 zile

Substante active Presidium: Zoxamida 180 g/l + Dimetomorf 180 g/l

Specificatii

Plante tratate Cartof
Producator Gowan
Substanta activa Dimetomorf, Zoxamid
Boli combatute Mana
Aplicare produs Vegetatie
Mod de actiune Sistemic, Translaminar, Preventiv
Ambalaj Flacon 500 ml

Recenzii

Nu a fost postată nici o recenzie. Vă rugăm să nu ezitați să ne împărtășiți părerea și să scrieți prima recenzie!

Adăugați o recenzie