Fungicid vita de vie Mikal Flash (500g/kg fosetil de aluminiu si 250g/kg folpet) (30 g, 300 g)

Fungicidul Mikal Flash este un fungicid sistemic si de contact ce combate mana la vita de vie, prevenind excelent germinarea sporilor si cresterea miceliului, care asigura protectia asupra manei in momentele de sensibilitate maxima ale vitei de vie.

Cumpără în rate?

Mai multe informații

Fungicidul Mikal Flash este un fungicid sistemic si de contact ce combate mana la vita de vie, prevenind excelent germinarea sporilor si cresterea miceliului. 

Cum actioneaza fungicidul Mikal Flash

Fungicidul Mikal Flash are in compozitie doua substante active, care asigura protectia asupra manei in momentele de sensibilitate maxima ale vitei de vie.

Fosetil de aluminiu este una dintre putinele substante active destinate combaterii manei care are sistemie completa ascendenta si descendenta. Se transloca in cresterile noi, inclusiv la nivelul ciorchinelui in stadiu erbaceu.

Actioneaza multisite si stimuleaza sistemul de autoaparare al plantei si de aceea face imposibila dezvoltarea fenomenului de rezistenta.

Folpet este substanta activa de contact care asigura o protectie imediata fata de toate rasele fiziologice cunoscute, inainte, înainte ca activitatea sistemica a fosetilului de aluminiu sa se produca.

Cum se aplica fungicidul Mikal Flash 

Doza de aplicare este de 3 kg/ ha, pentru combaterea manei vitei de vie (Plasmopara viticola)

Aplicare la struguri de masa: 

-  maximum 2 tratamente, prefloral si postfloral, la interval de minimum 12 zile. Timp de pauza inaintea recoltarii: 70 zile.

Aplicare la struguri de vin:

- maxim 3 tratamente in intervalul inaintea infloritului pana la compactarea ciorchinelui, la un interval minim de 12 zile intre tratamente.Timp de pauza inaintea recoltarii: 28 zile.

Pentru o protectie constanta excelenta este necesara mentinerea unei concentratii ridicate de fosetil de aluminiu in plante, de aceea se recomanda efectuarea de tratamente succesive cu Mikal Flash sau Verita (in bloc de doua tratamente), preventiv, la avertizare, la inceputul infloririi si la scuturarea capisonului floral.

Compatibilitate Fungicid Mikal Flash 

Mikal Flash nu este compatibil cu produse ce contin cupru sau dicofol si cu îngrasamintele foliare care au în compozitie azot.

Substanta activa este fosetil de aluminiu 500 g/kg si folpet 250 g/kg

Specificatii

Plante tratate Vita de vie
Producator Bayer CropScience
Substanta activa Folpet , Fosetil de aluminiu
Boli combatute Excorioza, Mana
Aplicare produs Vegetatie
Mod de actiune De contact, Sistemic, Preventiv
Ambalaj Plic 30 g, Punga 300 g

Recenzii

Nu a fost postată nici o recenzie. Vă rugăm să nu ezitați să ne împărtășiți părerea și să scrieți prima recenzie!

Adăugați o recenzie