Fungicid Equation Pro (4 g, 20g, 40g, 80g, 400 g)

Fungicidul Equation Pro este destinat combaterii sistemice a bolilor la viţă de vie, cartof, tomate, castraveţi, tutun şi hamei. Este rezistent la spalare, are o eficacitate deosebita chiar impotriva manelor rezistente la fenilamide si nu determină rezistenţă în populaţia paraziţilor.

PRODUS RETRAS DE LA COMERCIALIZARE!

Mai multe informații

Fungicidul Equation Pro este destinat combaterii sistemice a bolilor la viţă de vie, cartof, tomate, castraveţi, tutun şi hamei. Este rezistent la spalare, are o eficacitate deosebita chiar impotriva manelor rezistente la fenilamide si nu determină rezistenţă în populaţia paraziţilor.

Cum actioneaza fungicidul Equation Pro

Equation Pro are o actiune preventiva, curativa si antisporulanta, datorita celor doua componente care actioneaza sinergic. Famoxadonul previne eliberarea zoosporilor din sporangiu, inhibă mobilitatea şi germinarea zoosporilor, iar cimoxanilul inhibă germinarea zoosporilor, producerea şi extinderea infecţiei, precum şi sporularea ciupercilor patogene. Prin urmare dezvoltarea agentilor patogeni este inhibata la nivelul tuturor verigilor ciclului biologic.

Un avantaj deosebit al fungicidului Equation Pro il constituie rezistenta la spalare, conferita de proprietatile famoxadon-ului, care penetrează stratul superior al cuticulei si facilitează redistribuirea pe suprafaţa frunzei. Ploaia activeaza fungicidul de pe frunze, care acţionează preventiv ca o barieră la producerea infecţiei. Acţiunea preventivă este multiplicată de depozitul de fungicid fixat şi redistribuit în cuticulă. Datorita rezistentei la ploaie eficienta tratamentelor este mai buna iar costurile mai reduse: diferenţa în combatere este de cca. 5% în cazul ploii de 10 mm şi respectiv 10% după ploi de 30 mm faţă de lipsa ploii.

Cum se aplica fungicidul Equation Pro

In conditiile unui risc mare de infectie se recomanda aplicarea preventiva deoarece actiunea curativa dupa aparitia infectiei este de scurta durata. 

Se recomandă până la 4 tratamente pe sezon. Primul tratament se aplică la avertizare în funcţie de riscul infecţiei. În lipsa avertizărilor locale tratamentele se încep cand vita de vie este in 5 frunze iar cartoful si tomatele sunt in faza de preînflorire, în toate cazurile înaintea apariţiei bolii în câmp.

Volumul de apa trebuie altfel calculat incat sa acopere bine plantele, asigurandu-se o stropire uniforma. Volumul de apă recomandat este de 400-1.000 l/ha la viţa de vie şi 200-400 l/ha la cartof şi 200-1000 l/ha la tomate. Daca se utilizeaza atomizoarele stropirea se va face cu volum redus, doar150-200 l/ha.

Daca presiunea la infectie este mare repetati tratamentul la 7-12 zile. Intervalul de timp între stropiri este de 7- 12 zile la vita de vie si 7 -10 zile la cartof si tomate, in functie de presiunea bolii. 

- Equation Pro la vita de vie

  • combate mana (Plasmopara viticola), antracnoza (Elsinoe ampelina) si exocorioza (Phomopsis viticola) in doza de 0,4 kg/ha (6 g/15 l apă). Fungicidul nu afectează fermentaţia şi calitatea vinului.

- Equation Pro la cartof

  • combate mana (Phytophthora infestans) si alternarioza (Alternaria solani)  in doza de 0,4 kg/ha (6 g/15 l apă)

- Equation Pro la tomate

  • combate mana (Phytophthora infestans), alternarioza (Alternaria solani) si patarea cafenie (Cladosporium fulvum) in doza de 0,4 kg/ha (6 g/15 l apă)

- Equation Pro la castraveti

  • combate mana (Pseudoperonospora cubensis) si alternarioza (Alternaria cucumerina)  in doza de 0,4 kg/ha (6 g/15 l apă)

- Equation Pro la tutun

  • combate mana (Peronospora tabacina) in doza de 0,4 kg/ha (6 g/15 l apă)

- Equation Pro la hamei

  • combate mana (Pseudoperonospora humulii) in doza de 0,4 kg/ha (6 g/15 l apă)

 

Timpul de pauză, de la aplicarea ultimului tratament cu fungicidul Equation Pro până la recoltare este de 28 zile la viţă de vie, 14 zile la cartofi si 3 zile la tomate.


Utilizarea repetată a unor produse sistemice poate provoca apariţia formelor rezistente de agenţi patogeni. De aceea va recomandam sa alternati produsele sistemice cu cele de contact. 

Substante active Equation Pro: 30% cimoxanil + 22,5% famoxadon.

Specificatii

Plante tratate Cartof, Castraveti, Hamei, Legume, Tomate, Tutun, Vita de vie
Producator Corteva
Substanta activa Cimoxanil, Famoxadon
Boli combatute Alternarioza, Antracnoza, Excorioza, Fainare, Mana
Aplicare produs Vegetatie
Mod de actiune Sistemic, Preventiv si curativ
Ambalaj Plic 20 g, Plic 40g, plic 80g

Recenzii

Nu a fost postată nici o recenzie. Vă rugăm să nu ezitați să ne împărtășiți părerea și să scrieți prima recenzie!

Adăugați o recenzie