Cosul meu:

0 produs(e) - 0,00 RON
Nu aveti nici un produs in cosul de cumparaturi.

0

Din 1992. Seminte, pesticide, unelte, utilaje, garduri electrice, irigatii - Tel: 0724 239 143, 0722 410 174 - Transport cu Posta, Nemo, Fan, Urgent, DPD

Preluam comenzi de bulbi cu plantare toamna!

Te ajutam sa gasesti cea mai potrivita solutie!

0724 239 143/ 0722 410 174/ Suntem si pe SEAP! 

Transport GRATUIT la comenzi cu valoare de minim 500 lei, in limita a 20kg! 

(cu exceptia utilajelor si sculelor, turbei presate si ingrasamintelor solide, in localitatile cu acoperire)

Mai multe poze

Fungicid Equation Pro (4 g, 80g, 400 g)

Nume produs Pret Cantitate
Fungicid Equation Pro 4 g
3,90 RON

Stoc epuizat

Fungicid Equation Pro 80 g
59,90 RON
Fungicid Equation Pro 400 g
219,90 RON
  • Cumparati 2 la 210,00 RON/buc si salvati 5%
  • Cumparati 4 la 201,00 RON/buc si salvati 9%
  • Cumparati 6 la 199,00 RON/buc si salvati 10%

Prezentare

Fungicid sistemic, rezistent la ploaie, ce combate mana si alte boli la viţă de vie, cartof, tomate, castraveţi, tutun şi hamei.

Detalii

Fungicidul Equation Pro este destinat combaterii sistemice a bolilor la viţă de vie, cartof, tomate, castraveţi, tutun şi hamei. Este rezistent la spalare, are o eficacitate deosebita chiar impotriva manelor rezistente la fenilamide si nu determină rezistenţă în populaţia paraziţilor.

Cum actioneaza fungicidul Equation Pro

Equation Pro are o actiune preventiva, curativa si antisporulanta, datorita celor doua componente care actioneaza sinergic. Famoxadonul previne eliberarea zoosporilor din sporangiu, inhibă mobilitatea şi germinarea zoosporilor, iar cimoxanilul inhibă germinarea zoosporilor, producerea şi extinderea infecţiei, precum şi sporularea ciupercilor patogene. Prin urmare dezvoltarea agentilor patogeni este inhibata la nivelul tuturor verigilor ciclului biologic.

Un avantaj deosebit al fungicidului il constituie rezistenta la spalare, conferita de proprietatile famoxadon-ului, care penetrează stratul superior al cuticulei si facilitează redistribuirea pe suprafaţa frunzei. Ploaia activeaza fungicidul de pe frunze, care acţionează preventiv ca o barieră la producerea infecţiei. Acţiunea preventivă este multiplicată de depozitul de fungicid fixat şi redistribuit în cuticulă. Datorita rezistentei la ploaie eficienta tratamentelor este mai buna iar costurile mai reduse: diferenţa în combatere este de cca. 5% în cazul ploii de 10 mm şi respectiv 10% după ploi de 30 mm faţă de lipsa ploii.

Cum se aplica fungicidul Equation Pro

In conditiile unui risc mare de infectie se recomanda aplicarea preventiva deoarece actiunea curativa dupa aparitia infectiei este de scurta durata. 

Se recomandă până la 4 tratamente pe sezon. Primul tratament se aplică la avertizare în funcţie de riscul infecţiei. În lipsa avertizărilor locale tratamentele se încep cand vita de vie este in 5 frunze iar cartoful si tomatele sunt in faza de preînflorire, în toate cazurile înaintea apariţiei bolii în câmp.

Volumul de apa trebuie altfel calculat incat sa acopere bine plantele, asigurandu-se o stropire uniforma. Volumul de apă recomandat este de 400-1.000 l/ha la viţa de vie şi 200-400 l/ha la cartof şi 200-1000 l/ha la tomate. Daca se utilizeaza atomizoarele stropirea se va face cu volum redus, doar150-200 l/ha.

Daca presiunea la infectie este mare repetati tratamentul la 7-12 zile. Intervalul de timp între stropiri este de 7- 12 zile la vita de vie si 7 -10 zile la cartof si tomate, in functie de presiunea bolii. 

→ vita de vie

               - combate mana (Plasmopara viticola), antracnoza (Elsinoe ampelina) si exocorioza (Phomopsis viticola) in doza de 0,4 kg/ha (6 g/15 l apă)

Fungicidul nu afectează fermentaţia şi calitatea vinului.

→ cartof

               - combate mana (Phytophthora infestans) si alternarioza (Alternaria solani)  in doza de 0,4 kg/ha (6 g/15 l apă)

→ tomate

               - combate mana (Phytophthora infestans), alternarioza (Alternaria solani) si patarea cafenie (Cladosporium fulvum) in doza de 0,4 kg/ha (6 g/15 l apă)

→ castraveti

               - combate mana (Pseudoperonospora cubensis) si alternarioza (Alternaria cucumerina)  in doza de 0,4 kg/ha (6 g/15 l apă)

→ tutun

               - combate mana (Peronospora tabacina) in doza de 0,4 kg/ha (6 g/15 l apă)

→ hamei

               - combate mana (Pseudoperonospora humulii) in doza de 0,4 kg/ha (6 g/15 l apă)

 

Timpul de pauză, de la aplicarea ultimului tratament cu fungicidul Equation Pro până la recoltare este de 28 zile la viţă de vie, 14 zile la cartofi si 3 zile la tomate.


Utilizarea repetată a unor produse sistemice poate provoca apariţia formelor rezistente de agenţi patogeni. De aceea va recomandam sa alternati produsele sistemice cu cele de contact. 

Substante active: 30% cimoxanil + 22,5% famoxadon.

Mai multe informatii

Producator Corteva
Plante tratate Cartof, Castraveti, Hamei, Legume, Tomate, Tutun, Vita de vie
Ambalaj plic 80g
Substanta activa cimoxanil, famoxadon
Boli combatute Alternarioza, Antracnoza, Excorioza, Fainare, Mana
Aplicare Vegetatie
Mod de actiune Sistemic, Preventiv si curativ

Etichete produs

Foloseste spatii intre etichete. Foloseste ghilimele simple (') pentru fraze.

Newsletter
Ferma Gradina
Inscrieti-va la newsletterul nostru pentru a fi la curent cu promotiile oferite de magazinul nostru.