Erbicid Principal Plus 2,2 kg + Trend

Erbicid Principal Plus 2,2 kg - pentru porumb. Combate gramineele anuale si perene si unele buruieni cu frunza lata anuale si perene
1383

Cantitate

Cumpără în rate?

Mai multe informații

Erbicid Principal Plus - pentru porumb. Combate buruienile graminee şi buruienile cu frunză lată, anuale şi perene

Cum actioneaza erbicidul Principal Plus

Principal Plus este un erbicid complet, acoperind un spectru foarte mare de buruieni. Un avantaj considerabil este acela ca reduce rezerva de buruieni pe termen lung.

Contine trei substante: rimsulfuron, nicosulfuron și dicamba, primele doua fiind prezente si in erbicidul Principal. Rimsulfuron și nicosulfuron sunt erbicide sulfonilureice care blocheaza diviziunea celulara în vârfurile de creștere. Dicamba este un regulator de creștere. Dupa aplicare este absorbit rapid de foliajul și rădăcinile plantelor și inhibă creșterea buruienilor sensibile. Dupa 3 -10 zile de la aplicare buruienile se decoloreaza si se clorozeza iar apoi mor după 2-3 săptămâni.

Cu cat temperatura si umiditatea sunt mai ridicate, cu atat performanța erbicidului este mai buna. Timpul rece şi uscat întârzie activitatea și apariția simptomelor.

 

Cum se aplica erbicidul Principal Plus

Principal Plus se aplica postemergent în stadiul de 2 - 6 frunze ale porumbului, combatand buruienile răsărite sau în curs de răsărire în momentul aplicării. Eficacitatea este maximă cand buruienile sunt tinere: de la răsărire până în stadiul de 2-4 frunze ale buruienilor cu frunză lată și/sau rozetă la cele perene, până la sfârșitul înfrățirii gramineelor anuale. Stadiul aplicării se stabilește după stadiul de dezvoltare al primelor specii de buruieni apărute: 

  • - la infestări cu Panicum spp primul tratamentul este aplicat la apariţia primului val, în stadiul de 3 frunze ale buruienii
  • - In cazul buruienilor Convolvulus arvensis și Calystegia sepium, Principal Plus este mai eficace dacă este aplicat pe buruieni mai dezvoltate (15-20 cm)
  • - la Cirsium arvense cel mai bun moment de aplicare este în stadiul de rozetă de 4-6 frunze 
  • - Sorghum halepense (costrei din rizomi) si Agropyron repens (pirul târâtor) sunt foarte bine combătute dacă au înălţimea de maxim 15 cm
 
Adaugarea de trend in doza de 250 ml/ha îmbunătăţeste penetrarea substanţelor active, mai ales în condiţii de seceta. Daca ploua înainte de 4 ore după tratament eficacitatea erbicidarii este mai mica. 
 
Dupa o cultura erbicidata cu Principal Plus in anul urmator poate fi semanata orice alta cultura. În cazul compromiterii culturii poate fi semănat numai porumb.
 
Doza maximă/cultură/an: 400-440 g/ha
Volumul de soluţie: 200-400 l/ha
Număr maxim de tratamente pe an: 1

Conține: 9,2% nicosulfuron + 55% dicamba + 2,3% rimsulfuron, granule fine, dispersabile în apă

 

Specificatii

Buruieni combatute Monocotiledonate anuale (mohor, iarba barboasa, costrei din samanta), Monocotiledonate perene (costrei din rizomi, pir), Dicotiledonate anuale, Dicotiledonate perene, Pir
Plante tratate Porumb
Perioada de aplicare Dupa rasarire
Producator Corteva
Ambalaj produs punga 2,2 kg
Substanta activa Dicamba, Nicosulfuron, Rimsulfuron
Ambalaj Bidon 2.2 kg

Recenzii

Nu a fost postată nici o recenzie. Vă rugăm să nu ezitați să ne împărtășiți părerea și să scrieți prima recenzie!

Adăugați o recenzie