Erbicid Merlin Duo (500 ml, 2,5 L, 5 L)

Merlin duo - erbicid pentru porumb. Combate gramineele anuale si buruienile cu frunza lata anuale.  

Merlin duo se poate inlocui cu succes cu erbicidul Adengo 465 SC. Are aceeasi perioada de aplicare (rasarire - 3 frunze) si combate aceleasi tipuri de buruieni (frunza ingusta anuale - mohor, iarba barboasa, mei, meisor, costrei din samanta si frunza lata anuale - stir, spanac salbatic, loboda, ciumafaie, susai, urzica, musetel, iarba rosie, zarna, cornuti, romanita).

Mai multe informații

Merlin Duo este un erbicid pentru porumb, care combate buruienile dicotiledonate si monocotiledonate anuale.

Cum actioneaza erbicidul Merlin Duo

Merlin Duo este un erbicid care actioneaza puternic sistemic si radicular in buruiana. Dupa aplicare veti constata ca embrionul buruienii incepe sa se albeasca, dupa care, la scurt timp, urmeaza distrugerea rapida si completa a plantelor.

Cele doua substante componente actioneaza complementar:

Isoxaflutol nu este volatil si nu are actiune peliculara. El ramane mobil in stratul superficial ale solului unde este fixat de coloizi.

→ Terbutilazin-ul, actioneaza impotriva unor buruieni din speciile de Polygonum, si intareste actiunea erbicidului asupra gramineelor. Terbutilazin face parte din clasa triazinelor si are un spectru larg de combatere.

Merlin Duo are capacitatea de a se reactiva sub actiunea ploilor ce urmeaza dupa o perioada de seceta, controland astfel buruienile ce pot rasari in aceasta perioada. Erbicidul mentine solul curat de buruieni timp de 6-8 saptamani de la aplicare.

Cum se utilizeaza Merlin Duo

Merlin Duo se poate aplica preemergent (in doza de 2,25-2,5 l/ha) sau postemergent (in doza de 1,8-2 l/ha).

Dupa rasarirea porumbului, tratamentul se efectueaza pana cand acesta are 3-4 frunze, iar buruienile sunt in faza incipienta de crestere (3 frunze). 

Pe soluri cu un continut redus de humus si infestare slaba se folosesc doze reduse, iar pe soluri cu continut de 2,5-3,5% humus si infestare puternica cu buruieni se utilizeaza doze ridicate.

Ce buruieni combate Merlin Duo

Buruieni dicotiledonateAbutilon theophrasti, Amaranthus spp., Ambrosia elatior, Anagalis arvensis, Capsella bursa-pastoris, Chenopodium spp, Datura stramonium, Euphorbia spp., Galeopsis tetrahit, Galinsoga parviflora, Matricaria chamomilla, Mercurialis annua, Polygonum spp., Portulaca oleracea, Raphanus raphanistrum, Sinapsis arvensis, Solanum nigrum,Vicia spp.

Buruieni monocotiledonate: Echinnochloa crus-galli, Digitaria sanguinalis, Setaria spp., Panicum spp., Sorghum halepense (din seminte)

Substante active: isoxaflutol 37,5 g/l + terbutilazin 375 g/l, sub forma de suspensie concentrata.

 

Specificatii

Buruieni combatute Monocotiledonate anuale (mohor, iarba barboasa, costrei din samanta), Dicotiledonate anuale
Plante tratate Porumb
Perioada de aplicare Dupa semanat si inainte de rasarire, Dupa rasarire
Producator Bayer CropScience
Substanta activa Isoxaflutol, Terbutilazin
Ambalaj Bidon 2.5 L, Bidon 5 L, Flacon 500 ml

Recenzii

Nu a fost postată nici o recenzie. Vă rugăm să nu ezitați să ne împărtășiți părerea și să scrieți prima recenzie!

Adăugați o recenzie