Erbicid Goal 4F (50 ml, 100 ml, 500 ml)

Erbicid Goal 4F - pentru floarea soarelui, ceapă, usturoi, viță de vie. Combate buruienile cu frunza lată și unele graminee anuale.

Din pacate, erbicidul Goal nu se mai regaseste in oferta noastra. Va recomandam un alt erbicid pentru ceapa, Erbicidul Galigan

Mai multe informații

Erbicidul Goal 4F este un erbicid selectiv, pentru combaterea buruienilor cu frunza lată și unele graminee anuale din culturile de floarea soarelui, ceapă din arpagic, ceapa semănată direct, usturoi și viță de vie.

Cum actioneaza erbicidul Goal 4F

Goal este un erbicid flexibil, cu spectru larg de combatere, care in condiții normale distruge buruienile dicotiledonate în câteva ore.

Se aplica pre și postemergent in funcție de cultura tratată.

  • - la sol, preemergent. Se poate aplica pe toate tipurilede sol, de la nisip la argilă lutoasă. Se recomandă doze mai mari pe solurile cu un conținut mai mare de materie organică.
  • - pe vegetatie, postemergent. Prin acțiunea sa de contact distruge rapid buruienile tinere. Cele mai bune rezultate se obțin când buruienile sunt in stadiul de 2-4 frunze. Este esential ca buruienile sa fie foarte bine acoperite cu soluția de erbicidat. Goal 4F nu se leviga în sol.


La ce culturi se aplica erbicidul Goal 4F

 

Cultura

Buruieni combatute

Doza

Floarea soarelui

Preemergent - (dicotiledonate anuale - excepţie Xanthium)

0.5 l/ha

Ceapa din arpagic, ceapa semanata direct, usturoi

Postemergent - (dicotiledonate anuale şi cu efect  secundar asupra buruienilor monocotiledonate)

0.5 l/ha in

300-500 l apa/ha

Vita de vie

Buruieni anuale monocotiledonate şi dicotiledonate şi perene din sămânţă. Posemergent (buruieni în fază tânără, < 10-15 cm).

2.5 l/ha


Atentie!

Floarea soarelui: Unii fermieri experimentați aplică erbicidul în postemergență timpurie (până la stadiul de 2 frunze a culturii). Aplicarea postemergentă provoacă efecte fitotoxice (arsuri pe frunze) care dispar în 10 zile de la aplicare și nu influențează dezvoltarea ulterioară a culturii sau producția.

Ceapa semanata direct: Aplicarea erbicidului Goal poate cauza leziuni necrotice, rasucirea sau piticirea plantelor de ceapa, dar nu va influenta productia sau dezvoltarea culturii. De aceea se aplica dupa 3 zile de la ultima ploaie sau irigare, pentru a permite refacerea substantei ceroase care acopera ceapa. Nu se amesteca cu alte ingrasaminte sau pesticide.

Vita de vie. Goal se aplica dupa formarea fructelor. Nu se stropesc frunzele de vita de vie, deoarece cauzeaza arsuri.

Substanta activa: 480 g/l oxifluorfen

Specificatii

Buruieni combatute Dicotiledonate anuale, Dicotiledonate perene
Plante tratate Ceapa, Floarea soarelui, Usturoi, Vita de vie
Perioada de aplicare Dupa semanat si inainte de rasarire, Dupa rasarire
Producator DOW AgroScience
Substanta activa Oxifluorfen
Ambalaj Flacon 100 ml, Flacon 50 ml, Flacon 500 ml

Recenzii

Nu a fost postată nici o recenzie. Vă rugăm să nu ezitați să ne împărtășiți părerea și să scrieți prima recenzie!

Adăugați o recenzie