Cosul meu:

0 produs(e) - 0,00 RON
Nu aveti nici un produs in cosul de cumparaturi.

0

Din 1992. Seminte, pesticide, unelte, utilaje, garduri electrice, irigatii - Tel: 0724 239 143, 0722 410 174 - Transport cu Posta, Nemo, Fan, Urgent, DPD

Te ajutam sa gasesti cea mai potrivita solutie!

0724 239 143/ 0722 410 174 

Transport GRATUIT la comenzi cu valoare de minim 500 lei, in limita a 20kg! 

(cu exceptia utilajelor si sculelor, turbei presate si ingrasamintelor solide, in localitatile cu acoperire)

Erbicid Galigan 240 EC 1 L

140,00 RON

Prezentare

Erbicid Galigan 240 EC - erbicid pelicular pentru combaterea buruienilor monocotiledonate, dicotiledonate anuale si perene, in culturile de ceapa, usturoi, floarea soarelui, pomicultura si pepiniere.

Detalii

Erbicid Galigan 240 EC - erbicid pelicular pentru combaterea buruienilor monocotiledonate, dicotiledonate anuale si perene, in culturile de ceapa, usturoi, floarea soarelui, pomicultura si pepiniere.

Carcateristicile Erbicid Galigan 240 EC:

Erbicid cu actiune dubla de contact si reziduala, de lunga durata.

- aplicat preemergent Erbicidul Galigan 240 EC formeaza o pelicula la suprafata solului, astfel va fi absorbit de catre buruienile in curs de rasarire si isi va exercita fitotoxicitatea in buruienile sensibile. Pentru a obtine efectul maxim al erbicidului, influenta majora are gradul de prelucare al solului. In cazul in care solul nu este suficient de maruntit, raman bulgari mari, se intrerupe pelicula de erbicid de la suprafata solului ceea ce permite buruienilor, din jurul bulgarilor de pamant sa nu fie afectati de actiunea erbicidului.  Tot pentru a prevenii intreruperea peliculei de erbicid, se recomanda ca timp de aprox. 2 saptamani sa nu se intre cu nici un utilaj agricol (rotile, organele active ale utilajelor pot determina intreruperea peliculei).

Activitatea reziduala al Erbicid Galigan 240 EC, depinde foarte mult de conditiile meteorologice, asadar:

• iarna si primavara devreme la temperaturi mai reduse remanenta produsului dureaza pana la 5-6 saptamani

• la temperaturi mai inalte, remanenta produsului dureaza numai 3-4 saptamani

 Se recomanda ca in cazul pepinierelor, plantatiilor pomicole tratamentul sa fie aplicat foarte timpuriu ( inceputul primaverii).

- aplicat postemergent prezinta doar actiune de contact asupra buruienilor dicotiledonate ( se elimina primele infestari cu buruieni greu combatute ex: cornutii, plamadia), fara activitate sistemica - Erbicidul Galigan 240 EC nu migreaza in organele subterane de inmultire asadar buruienile perene se refac dupa tratament. In cazul buruienilor monocotiledonate erbicidul isi face efectul doar daca este aplicat in fazele foarte tinere ale buruienlior. Un avantaj major aplicarii in postemergenta al erbicidului reprezinta dezvoltarea mai rapida a culturi de floarea soarelui, datorita faptului ca se asigura o perioada mai lunga de timp in care cultura nu este concurata de buruiene

Aplicat in postemergenta poate exercita un efect de fitotoxicitate scazut asupra cultruilor de floarea soarelui (arsuri pe frunze), insa aceste simptome dispur dupa 10-12 zile de la aplicare.

 

 Doza si momentul aplicarii:

Cultura

Agenti de daunare

Doza

Floarea soarelui

Buruieni dicotiledonate anuale si perene (sol cernoziom cu humus de peste 2,5%)

1 l/ha preemergent

Ceapa semanata direct, usturoi

Buruieni monocotiledonate si dicotiledonate anuale

1 l/ha postemergent

Plantatii pe rod

Buruieni din samanta, dicotiledonate anuale si perene si monocotiledonate anuale

5 l/ha

Mar, par, gutui

Buruieni dicotiledonate anuale si perene

5 l/ha  pre si postemergent

Pepiniere de mar si prun (camp I si II)

Buruieni dicotiledonate si unele monocotiledonate anuale

4 l/ha preemergent

Pepiniere silvice

Buruieni dicotiledonate (Amaranthus, Chenopodium, Cirsium, Convolvulus ) si  monocotiledonate (Agropyron, Echinochloa, Setaria)

3-4 l/ha preemergent/postemergent


Buruiene combatute de Erbicid Galigan 240 EC:

- buruieni dicotiledonate:  Amaranthus retroflexus (ştir), Galinsoga parviflora (busuioc sălbatic),Hibiscus trionum (zămoşiţa), Portulaca oleracea (iarba grasă), Lamium amplexicaule (sugel), Matricaria spp. (muşeţel), Abutilon theophrasti(teişor), Chenopodium album (spanacul sălbatic), Sinapis arvensis(muştar sălbatic), Solanum nigrum (zârna), Veronica spp. (ventrilica),Sonchus oleraceus (susai moale), Stellaria media (rocoina), Xanthium strumarium (cornuţi, primul val de creştere).

- buruieni monocotiledonate: Avena fatua (odos), Alopecurus myosuroides (coada vulpii), Bromus spp. (obsiga secarei), Digitaria sanguinalis (meişor),Echinochloa crus-galli (iarba bărboasă), Lolium multiflorum (raigras),Poa annua (hiruşor), Setaria spp. (mohor).

 

Substanta activa:

- oxifluorfen 240 g/l, concentrat emulsionabil

Mai multe informatii

Producator ADAMA Agricultural Solution
Ambalaj Flacon 1 L
Plante tratate Ceapa, Floarea soarelui, Pepiniere, Pomi fructiferi, Usturoi
Substanta activa Oxifluorfen
Buruieni combatute Monocotiledonate anuale (mohor, iarba barboasa, costrei din samanta), Monocotiledonate perene (costrei din rizomi, pir), Dicotiledonate anuale, Dicotiledonate perene
Perioada de aplicare Dupa semanat si inainte de rasarire, Dupa rasarire

Etichete produs

Foloseste spatii intre etichete. Foloseste ghilimele simple (') pentru fraze.

Cei care au cumparat acest produs au fost interesati si de:

Newsletter
Ferma Gradina
Inscrieti-va la newsletterul nostru pentru a fi la curent cu promotiile oferite de magazinul nostru.