Erbicid Galigan 240 EC 1 L (100 ml, 1 L)

Erbicid Galigan 240 EC - erbicid pentru ceapa, usturoi, floarea soarelui, livezi de pomi si pepiniere. Combate buruienile monocotiledonate, dicotiledonate anuale si perene. Are aceeasi substanta activa - oxifluorfen - ca si erbicidul Goal.

Mai multe informații

Erbicid Galigan (oxifluorfen 240 g/l) - erbicid pentru ceapa, usturoi, floarea soarelui, livezi de pomi si pepiniere. Combate buruienile monocotiledonate, dicotiledonate anuale si perene. Are aceeasi substanta activa - oxifluorfen - ca si erbicidul Goal.

Caracteristici Erbicid Galigan 240 EC

Galigan actioneaza dublu, atat prin contact cat si rezidual, pe o perioada mai lunga.

Galigan se pote aplica preemergent sau postemergent.

aplicat preemergent Erbicidul Galigan 240 EC formeaza o pelicula la suprafata solului. Buruienile care sunt in curs de rasarire absorb erbicidul si vor fi distruse. Actiunea erbicidului Galigan este influentata de gradul de prelucare al solului. Daca solul nu este bine maruntit si raman bulgari mari, pelicula de erbicid de la suprafata solului se intrerupe iar buruienile din jurul bulgarilor de pamant nu vor fi afectate de erbicid.  Pentru a preveni intreruperea peliculei de erbicid, se recomanda ca timp de aproximativ doua saptamani sa nu se intre cu nici un utilaj agricol (rotile, organele active ale utilajelor pot determina intreruperea peliculei). Ploile sau irigarea dupa tratament sporesc eficactatea erbicidului.

Activitatea reziduala a Erbicid Galigan 240 EC depinde foarte mult de conditiile meteorologice:

• remanenta dureaza pana la 5 - 6 sapatamani - iarna si primavara devreme, cand temperaturi sunt mai reduse 

• remanenta dureaza pana la 3 - 4 sapatamani la temperaturi mai mari

Se recomanda ca in cazul pepinierelor, plantatiilor pomicole tratamentul sa fie aplicat foarte timpuriu, la inceputul primaverii.

- daca se aplica postemergent erbicidul Galigan prezinta doar actiune de contact asupra buruienilor dicotiledonate cu care intra in contact. Deoarece nu mai are activitate sistemica Erbicidul Galigan 240 EC nu migreaza in organele subterane de inmultire iar buruienile perene se refac dupa tratament. In cazul buruienilor monocotiledonate erbicidul isi face efectul doar daca este aplicat in fazele foarte tinere ale buruienlior.

Un avantaj major a aplicarii in postemergenta a erbicidului il reprezinta dezvoltarea mai rapida a culturi de floarea soarelui, deoarece se asigura o perioada mai lunga de timp in care cultura nu este concurata de buruieni.

Aplicat in postemergenta poate avea o usoara toxicitate asupra culturilor de floarea soarelui (arsuri pe frunze), insa aceste simptome dispar dupa 10-12 zile de la aplicare.

Cum se aplica Erbicidul Galigan 240 EC

Cultura

Agenti de daunare

Doza

Floarea soarelui

Buruieni dicotiledonate anuale si perene (sol cernoziom cu humus de peste 2,5%)

1 l/ha preemergent

Ceapa semanata direct, usturoi

Buruieni monocotiledonate si dicotiledonate anuale

1 l/ha postemergent

Plantatii pe rod

Buruieni din samanta, dicotiledonate anuale si perene si monocotiledonate anuale

5 l/ha

Mar, par, gutui

Buruieni dicotiledonate anuale si perene

5 l/ha  pre si postemergent

Pepiniere de mar si prun (camp I si II)

Buruieni dicotiledonate si unele monocotiledonate anuale

4 l/ha preemergent

Pepiniere silvice

Buruieni dicotiledonate (Amaranthus, Chenopodium, Cirsium, Convolvulus ) si  monocotiledonate (Agropyron, Echinochloa, Setaria)

3-4 l/ha preemergent/postemergent

Erbicidul Galigan se aplica de regula postemergent deoarece plantele de cultura tolereaza foarte bine erbicidul deoarece frunzele sunt cerate si au pozitie verticala, astfel ca solutia se scurge la baza plantei. Momentul optim de aplicare a tratamentului este dupa semanat sau transplantat, cand majoritatea buruienilor au rasarit si cele mai dezvoltate sunt in faza de rozeta. 

Buruieni combatute de Erbicidul Galigan 240 EC

- buruieni dicotiledonate:  Amaranthus retroflexus (ştir), Galinsoga parviflora (busuioc sălbatic),Hibiscus trionum (zămoşiţa), Portulaca oleracea (iarba grasă), Lamium amplexicaule (sugel), Matricaria spp. (muşeţel), Abutilon theophrasti(teişor), Chenopodium album (spanacul sălbatic), Sinapis arvensis(muştar sălbatic), Solanum nigrum (zârna), Veronica spp. (ventrilica),Sonchus oleraceus (susai moale), Stellaria media (rocoina), Xanthium strumarium (cornuţi, primul val de creştere).

- buruieni monocotiledonate: Avena fatua (odos), Alopecurus myosuroides (coada vulpii), Bromus spp. (obsiga secarei), Digitaria sanguinalis (meişor),Echinochloa crus-galli (iarba bărboasă), Lolium multiflorum (raigras),Poa annua (hiruşor), Setaria spp. (mohor).

Substanta activa

- oxifluorfen 240 g/l, concentrat emulsionabil

Specificatii

Buruieni combatute Monocotiledonate anuale (mohor, iarba barboasa, costrei din samanta), Dicotiledonate anuale, Dicotiledonate perene
Plante tratate Ceapa, Floarea soarelui, Gutui, Mar, Par, Pepiniere, Usturoi
Perioada de aplicare Dupa semanat si inainte de rasarire, Dupa rasarire
Producator Nufarm
Substanta activa Oxifluorfen
Ambalaj Flacon 1 L, Flacon 100 ml

Recenzii

Nu a fost postată nici o recenzie. Vă rugăm să nu ezitați să ne împărtășiți părerea și să scrieți prima recenzie!

Adăugați o recenzie