Erbicid Chikara (2g, 200g)

Erbicidul Chikara este un erbicid sistemic si rezidual pentru vita de vie si terasamente de cale ferata. Protejeaza de buruieni timp de 3-6 luni.

Cumpără în rate?

Mai multe informații

Erbicidul Chikara este un erbicid sistemic si rezidual pentru vita de vie si terasamente de cale ferata. Protejeaza de buruieni timp de 3-6 luni.

Caracteristici Erbicid Chikara

Chikara este un erbicid sistemic postemergent timpuriu, care combate un spectru larg de buruieni monocotiledonate si dicotiledonate anuale si unele perene.

Substanta activa este flazasulfuron, o substanta sulfonilureica, cu actiune sistemica. Substanta se absoarbe rapid in plante prin frunze si radacini, este apoi translocata bazal si acropetal in zonele meristematice. Impiedica diviziunea celulara si inhiba rapid dezvoltarea buruienilor. Primele simptome se vad dupa 3 - 4 zile iar moartea buruienilor are loc dupa 20 - 25 zile.

Chikara este singurul erbicid care are un efect rezidual de lunga durata in culturile perene, fiind foarte eficace pe termen lung. Protejeaza cultura timp de minim 3 luni pana la 5 - 6 luni in functie de textura solului, de conditiile pedoclimatice si de doza aplicata.

Cum se aplica erbicid Chikara

Chikara se poate aplica preemergent si atunci se fixeaza in stratul superficial al solului. Nu afecteaza germinatia buruienilor. Ele vor incepe sa rasara, dar dezvoltarea lor va fi inhibata de erbicidul Chikara prezent la suprafata solului. Buruienile par sa se dezvolte normal pana la 2 - 3 frunze. Apoi frunzele tinere se ingalbenesc si se inrosesc, urmate de necrozarea tesuturilor si moartea buruienilor.

Daca se aplica postemergent buruiana isi stopeaza cresterea, aparand simptome de ingalbenire si inrosire care se manifesta 1 - 4 saptamani. Plantele isi pierd vigoarea, intra in colaps si in final mor.

Pentru largirea spectrului de combatere mai ales asupra buruienilor perene, se recomanda amestecul cu glifosat 3 l/ha (Erbicid Glifotim).

Cultura

Spectru de combatere

Doza

vita de vie

Buruieni monodicotiledonate si dicotiledonate anuale si unele perene

0,2 kg/ha

Se aplica postemergent primavara, la aparitia in masa a buruienilor si la stadiul de 2-4 frunze al buruienilor cu frunza lata

terasamente de cai ferare

Buruieni monodicotiledonate si dicotiledonate anuale si unele perene

0,2 kg/ha

Se aplica postemergent

Doza maxima admisa la vita de vie este 0,01 mg/kg. La aplicarea sub rândul de viţă de vie, de o parte şi alta la 50 - 70 cm, doza efectiv aplicată care revine pe un hectar de vie este mai mică ajungând la 50 - 70 g/ha de vie (ATENŢIE la pregătirea soluţiei se va respecta concentraţia dată de 200 g la 150-200 l soluţie la ha acoperind cu ea un ha de bandă).

Buruieni monocotiledonate foarte sensibile la Chikara: Meișor (Digitaria sanguinalis), Mohor (Setaria sp.).

Buruieni dicotiledonate sensibile la Chikara: Obsiga secării (Bromus secalinus), Raigras (Lolium multiflorum), Știr sălbatic (Amaranthus retroflexus), Traista-ciobanului (Capsella bursa-pastoris), Spanac sălbatic (Chenopodium album), Rocoina (Stellaria media), Morcov (Daucus carota), Trepădătoare (Mercurialis annua), Păpădie (Taraxacum officinalis) și altele.

Substanta activa: flazasulfuron 250 g/kg 

 

 

Specificatii

Buruieni combatute Monocotiledonate anuale (mohor, iarba barboasa, costrei din samanta), Monocotiledonate perene (costrei din rizomi, pir), Dicotiledonate anuale, Dicotiledonate perene
Plante tratate Terasamente cai ferate, Vita de vie
Perioada de aplicare Primavara devreme
Producator Belchim
Substanta activa Flazasulfuron
Ambalaj Flacon 200g

Recenzii

Nu a fost postată nici o recenzie. Vă rugăm să nu ezitați să ne împărtășiți părerea și să scrieți prima recenzie!

Adăugați o recenzie