Erbicid Basis 60 g

Erbicid Basis - erbicid pentru porumb, cu actiune asupra: buruienilor graminee anuale (sensibile si rezistente), unui spectru larg de buruieni cu frunza lata. Erbicid sitemic, concentrat (potrivit pentru 3 ha) cu aplicare in postemergenta timpurie, ce este activ si in perioade de seceta. 

399.9

Mai multe informații

Erbicid Basis - erbicid pentru porumb, cu actiune asupra: buruienilor graminee anuale (sensibile si rezistente), unui larg spectru de buruieni cu frunza lata. Erbicid sitemic cu aplicare in postemergenta timpurie, ce este activ si in perioade de seceta. 

Caracteristici erbicid Basis:

Din punct de vedere al raportului pret-calitate (concentratiei substantelor active rimsulfuron 50% + tifensulfuron - metil 25%) Erbicidul Basis cu Trend aferent reprezinta o solutie economica pentru combaterea buruienilor la cultura de porumb.

Mod de actiune:

Este un erbicid ce actioneaza asupra enzimei acetolactat sintazei (ALS). Odata absorbita in frunze, este translocat rapid in tesuturile de crestere unde isi exercita actiunea de inhibitie al diviziunii celulare, ceea ce determina moartea buruienelor (dupa 2-3 saptamani de la aplicare).

Actiunea Erbicidului Basis este diferita in cazul buruienilor rezistente, fata de activitatea asupra buruienilor sensibile:

- cresterea buruienelor sensibile (1-3 frunze) este oprita dupa cateva ore de la aplicare → moartea buruienilor dupa 2-3 saptamani

- inhibarea cresterii buruienilor rezistente si a buruienilor care se afla intr-un stadiu mai avansate in vegetatie  → nu provoaca moartea buruienilor, dar datorita faptului ca buruienii nu mai intra in competitie pentru nutrienti cu plantele de porumb, aduce avantajul unui aport sporit de apa si substante nutritive pentru cultura de porumb

Erbicidul Basis prezinta o persistenta scurta in sol, este sigur pentru mediul inconjurator.

Doza si momentul de aplicare Erbicid Basis:

- 20g Erbicid Bases/ha + Trend (surfactant) 250 ml/ha la 200-300 l apa (una, max. doua tratamente pe an )

- eficienta maxima se obtine cand buruienile sunt in fazele timpurii de crestere :

• pana la 1-3 frunze - buruiene graminee anuale ( Echinochloa spp, Setaria spp de la 2 frunze pana la infratire, Sonchus spp. in faza de rozeta)

pana la 2-4 frunze - buruiene dicotiledonate 

 - efect mai rapid al erbicidului se obtine in conditii de temperatura si umiditate mai crescuta

- pentru a creste eficienta erbicidului in combaterea buruienilor se recomanda aplicarea tratamentului impreuna cu un ingrasamant pe baza de azot

- utilizat impreuna cu produse pe baza de 2,4 D, mezotriombe, dicamba se asigura un spectru mai larg de combatere, cu actiune si asupra buruienilor rezistente la Basis

- dupa 3-4 ore dupa aplicare, Erbicidul Basis nu se mai spala de pe frunze 

Buruiene combatute:

Buruieni graminee sensibile (1-3 frunze)

Alopecurus myosuroides (Coada vulpii), Poa annua (Firuta), Echinochloa crus-galli (Iarba barboasa), Panicum spp. (Mei), Digitaria sanguinalis (Meisor), Setaria spp. (Mohor), Avenua fatua (Odos), Lolium multiflorum (Raigras).

Buruieni cu frunza lata sensibile (2-4 frunze)

Polygonum persicaria (Ardeiul broastei), Stachys arvensis (Cinstet), Calystegia sepium (Cupa vacii), Fumaria officinalis (fumarita), Portulaca olenacea (Grasita), Myagrum perfoliatum (Gulicica), Euphorbia spp. (Laptele cucului), Chenopodium album (loboda porceasca), Galeopsis spp. (Lungurica).

Buruieni cu frunza lata sensibile

Sinapsis arvensis (Mustar salbatic), Malva spp. (nalba), Cirsium arvense (palamida), Stellaria Media (rocoina), Helianthus annuus (Samulastra floarea soarelui), Brassica oleifera (Samulstra rapita), Xanthium spp. (Cornuti), Senecio vulgaris (spalacioasa), Lamium spp. (sugel), Sonchus spp. (susai), Amaranthus spp. (stir), Abutilon theophrasti (Teisor), Capsella bursa-pastoris (Traista ciobanului), Mercurialis annua (Trepadatoare), Galium aparine (turita).

Buruieni rezistente

Ambrosia elatior (Ambrozia), Datura stramonium (ciumafaie), Equisetum arvense (Coada calului), Convolvulus arvensis (Volbura), Solanum nigrum (Zarna).

Compatibilitate: 

- nu este compatibil cu substante organo-fosforice (utilizarea insecticidelor organofosforice cu 7 zile inainte sau 10 zile dupa aplicare cu Basis) si cu cele cu reactie puternic alcalina sau acida

- nu se amesteca cu erbicide ce contin flumetsulan, bentazon

 

Substanta activa: 

rimsulfuron 50% + tifensulfuron-metil 25%

Specificatii

Buruieni combatute Monocotiledonate anuale (mohor, iarba barboasa, costrei din samanta), Dicotiledonate anuale, Dicotiledonate perene
Plante tratate Porumb
Perioada de aplicare Dupa rasarire
Producator Corteva
Substanta activa Rimsulfuron, Tifensulfuron-metil
Ambalaj Flacon 60 g

Recenzii

Nu a fost postată nici o recenzie. Vă rugăm să nu ezitați să ne împărtășiți părerea și să scrieți prima recenzie!

Adăugați o recenzie