Erbicid cartof As Super 70 PU (metribuzin 70%) (20g)

Erbicidul pentru cartof As Super 70 PU combate buruienile dicotiledonate anuale (cu frunza lata) si unele monocotiledonate (cu frunza ingusta)

Mai multe informații

Erbicidul pentru cartof As Super 70 PU combate buruienile dicotiledonate anuale (cu frunza lata) si unele monocotiledonate (cu frunza ingusta)

Caracteristici Erbicid cartof As Super 70 PU:

Erbicidul cartof As Super formeaza la aplicare o pelicula pe suprafata solului, cu actiune de contact si reziduala, asa ca ca buruienile care rasar in decurs de 3 luni sunt distruse inca din faza de rasarire, fiind absorbit atat radicular (cu preponderenta) cat si prin frunze. Pe solul tratat buruienile pot rasari insa devin clorotice și sub actiunea radiatiei solare se usuca in 2 pana la 5 zile.Se descompune in sol si nu lasa reziduuri fitotoxice pentru urmatoarele culturi. Pentru a obtine efectul maxim al erbicidului, dupa aplicare se recomanda o usoara irigare si sa nu se intrerupa suprafata peliculara prin actiuni mecanice mai devreme de 7 - 14 zile de la aplicare. 

Nu se recomanda aplicarea Erbicidului cartof As Super 70 PU pe soluri nisipoase sau pe cele cu un continut de humus sub 0.5%

Cum se aplica Erbicidul cartof As Super 70 PU :

Produsul poate fi aplicat preemergent, cu 2-3 zile înaintea răsăririi sau postemergent până când lăstarii au 10-15 cm înălţime. 

- cantitatea de solutie necesara pentru erbicidare este de 200-400 l la hectar

CULTURA

BURUIENI COMBATUTE

DOZA

CARTOF

Buruieni dicotiledonate anuale si unele monocotiledonate

 0.7-1.2 kg/ha, preemergent

(20 g/ 8 l apa/ 200-280 mp)

(100 g/ 40 l apa/ 1000-1400 mp)

- dozele de Erbicid As Super 70 PU sunt influentate de compozitia solului → dozele maxime se utilizeaza pe soluri cu un continut mai ridicat de humus, iar iar pe solurile uşoare şi sărace în humus se utilizează doza minimă.

Pentru marirea eficacitatii asupra buruienilor monocotiledonate, se poate combina cu erbicide antigramineice.

Se recomanda a se evita aplicarea erbicidului in conditii de stres al buruienilor, cum ar fi seceta excesiva, temperaturi foarte ridicate sau joase.

La efectuarea amestecului se umple rezervorul masinii de stropit pana la jumatate cu apa curata si se porneste agitatorul. Se dizolva doza de produs in putina apa si se toarna in rezervor, dupa care se umple rezervorul pana la cantitatea necesara de solutie.

Nu se prepara mai multa solutie decat cea necesara.

Buruieni combatute de Erbicid cartof As Super 70 PU:

- buruieni dicotiledonate: Amaranthus spp. (ştir), Chenopodium album (spanac sălbatic), Abutilon theophrasti (teişor), Centaurea cyanus (albăstrea), Datura stramonium (ciumăfaie), Fumaria officinalis (fumăriţa), Galeopsis tetrahit (lungurica), Hibiscus trionum (zămoşiţa), Portulaca oleracea (iarba grasă), Polygonum spp. (troscot), Sinapis arvensis (muştar sălbatic), Senecio vulgaris (spălăcioasa), Stellaria media (rocoina), Sonchus oleraceus (susai), Veronica spp. (ventrilica), Urtica urens (urzica), Xanthium spp. (cornuţi), 

- buruieni monocotiledonate: Avena fatua (odos), Digitaria sanguinalis (meişor), Setaria spp. (mohor), Cyperus esculentus (căprişor)

- dintre speciile rezistente enumerăm: Cirsium arvense (pălămida), Convolvulus arvensis (volbura), Solanum nigrum (zârna), Agropyron repens (pir), Sorghum halepense (costrei).

Substanta activa:

- metribuzin 70%, pulbere

Specificatii

Buruieni combatute Unele monocotile, Dicotiledonate anuale
Plante tratate Cartof, Soia
Perioada de aplicare Dupa semanat si inainte de rasarire
Producator ADAMA Agricultural Solution
Substanta activa Metribuzin
Ambalaj Plic 20 g

Recenzii

Nu a fost postată nici o recenzie. Vă rugăm să nu ezitați să ne împărtășiți părerea și să scrieți prima recenzie!

Adăugați o recenzie