Dezinfectant sol Basamid Granule (100g, 500g,1kg, 20kg)

Basamid este un dezinfectant al solului cu actiune erbicida, insecticida, nematocida si fungicida

Cumpără în rate?

Mai multe informații

Basamid este un dezinfectant al solului cu actiune erbicida, insecticida, nematocida si fungicida. Se prezinta sub forma de microgranule albe cu miros slab de peste. Este omologat pentru sterilizarea solului, neutralizand rezerva de nematozi, insecte si larve ale acestora, sporii diferitelor boli si semintele buruienilor.

Cum actioneaza Basamid

Basamid actioneaza prin eliberarea in aerul dintre particulele de sol a unui gaz sterilizant. Acesta omoara organismele si buruienile, apoi se disipa fara a avea efecte toxice pe termen lung.

Cum se aplica Basamid

Imprastiati continutul pe suprafata solului. Incorporati rapid pana la o adancime de 15 - 23 cm sau chiar pana la 30 cm in cazul tomatelor. La aplicare temperatura trebuie sa fie mai mare de 6ºC, iar solul trebuie sa fie umed. Se aplica manual cu echipament de protecţie (mănuşi de cauciuc) sau cu orice echipament pentru aplicat granule.Doza recomandata este de 300-600 kg/ha sau 100g/2mp. Aplicati cu 8 până la 47 de zile înainte de semănat sau plantat, în funcţie de temperatura solului.

Tasati pamantul pentru a preveni eliberarea gazului. Stropiti pentru a favoriza formarea unei crustre. Acoperiti cu o folie de plastic pentru a retine si mai mult gazul.

Dupa 7 zile amestecati solul, nu mai mult de adancimea initiala, pentru a elibera gazul in aer. Daca temperatura este redusa amanati afanarea solului timp de 2 saptamani. Cu cat perioada de dezinfectare este mai mare, cu atat efectul va fi mai bun. Daca mirosul de peste persita, lucrati pamantul numai dupa 2-3 saptamani.

Semanati sau plantati dupa ce a fost indepartata orice urma de gaz si nu se mai simte mirosul de peste. De obicei este nevoie de 3 - 6 saptamani in cazul temperaturilor scazute (5ºC) si de 10 - 14 zile cand temperatura este ridicata (20ºC). Verificati semanand seminte de mustar, ridichi sau salata in mostre de sol. Daca acestea germineaza, solul este pregatit. Dacă nu germinează efectuati lucrări de sol pentru aerare, dar nu mai adânci decât a fost încorporat produsul.  

Ce boli si daunatori combate Basamid

Cultura

Agentul daunator

Doza

 

Tomate sera

Mana de sol a tomatelorPhytophtora parasitica

FusariozaFusarium spp.

VerticiliozaVerticillium dahliae

Nematod al plantelor de sera-Meloydogine sp.

500 kg/ha

sau

1kg/20mp

Legume solar infiintate prin rasad

Gryllotalpa gryllotalpa - coropisnita

250kg/ha

sau

1kg/40mp

 Substanta activa98% dazomet, sub forma de microgranule albe cu miros slab de peşte. Produsul nu este corosiv. 

Transplanturile trebuie crescute in sol dezinfectat pentru a nu transmite bolile sau insectele in gradina. In caz contractul efectul sterilizantului Basamid se poate neutraliza. Utilizati unelte dezinfectate.

Pentru rezultate optime faceti tratamentul toamna, dupa culegerea recoltei.

Specificatii

Plante tratate Legume sera, Tomate solarii
Producator Arysta LifeScience
Substanta activa Dazomet
Boli combatute Fusarioza, Mana, Verticilioza
Aplicare produs Sol
Mod de actiune De contact, Preventiv
Ambalaj Plic 100 g , Punga 1 kg, Punga 500 g, sac 20 kg

Recenzii

Nu a fost postată nici o recenzie. Vă rugăm să nu ezitați să ne împărtășiți părerea și să scrieți prima recenzie!

Adăugați o recenzie