Capcana tripsi Temoocid blue - 10 buc

Capcana tripsi Temoocid blue - 10 buc - pentru atragerea si combaterea tripsilor la legume, pomi fructiferi, capsuni, plante ornamentale, vita de vie. Atrage insectele prin culoarea albastra. 

59.9

Cantitate

Cumpără în rate?

Mai multe informații

Capcana tripsi Temoocid blue - 10 buc - pentru atragerea si combaterea tripsilor la legume, pomi fructiferi, capsuni, plante ornamentale, vita de vie. Atrage insectele prin culoarea albastra. 

Cum actioneaza Capcana tripsi Temoocid blue

Capcanele sunt panouri colorate in albastru acoperite cu adeziv si nu contin substante chimice.  

Capcana tripsi Temoocid blue functioneaza pe principiul atragerii si combaterii unui numar cat mai mare de tripsi, astfel incat numarul de adulti si larve sa se reduca sub pragul economic de dăunare în perioada în care cultura prezintă susceptibilitate ridicată.

Capcanele sunt gata de utilizare si trebuie agatate in apropierea plantelor la momentul potrivit. Sunt practice si sigure si pot fi adaptate la diferite nevoi. Sunt rezistente la umditate si nu se usuca in timp.

Reprezinta o modalitate 100% naturala si organica de combatere a insectelor.

Capcana tripsi Temoocid blue - Descrierea daunatorului

Tripsii sunt insecte foarte mici, (0,7-1.9 mm), greu de vazut cu ochiul liber. Au doua perechi de aripi inguste, tripsii fiind numiti din aceasta cauza ,,insecte cu aripi in forma de franjuri". Au antene scurte, ochi mari si un aparat bucal pentru intepat si supt. Metamorfoza lor cuprinde doua faze de nimfa si mai multe faze de pupa. Culoarea tripsilor poate varia de la galben deschis pana la maroniu si negru. 

Tripsii sunt foarte periculosi datorita pagubelor importante pe care le provoaca. Tripsii inteapa organele plantelor - varfuri de crestere, flori, frunze tinere etc, sugand seva din tesuturi. Ca urmare, florile avorteaza, plantele nu mai cresc sau cresc intr-un ritm lent. Pagubele pot depasi 50% din productie. Tripsii ataca puternic inca din faza de rasad, de exemplu la ardei, tomate etc. In plus, tripsii sunt principalul vector de transmitere a virozelor la legume si flori.

Cum se amplaseaza Capcana tripsi Temoocid blue

Capcanele pot fi utilizate pentru monitorizare si pentru captarea adultilor.

Instalarea capcanelor se face in partea de sus a plantelor, la nivelul celor mai inalti muguri, pe tije sau stalpi. 

Aplicarea in sere:

Pentru capturarea tripsilor capcanele se plaseaza la nivelul celor mai inalti muguri de crestere ai plantei sau la nivelor celor mai inalte flori. Capcanele se ridica mai sus pe masura ce plantele cresc. Se plaseaza inainte de inflorire.

Se folosesc 10 - 12 capcane la fiecare 100 m2. Verificati daca populatia de tripsi incepe sa creasca, iar in caz afirmativ amplasati mai multe capcane. 

Capcanele pot fi amplasate in orice perioada a anului, mai ales la inflorire, pentru a capta adultii imediat ce apar si pentru a pastra populatia la un nivel minim inca de la inceput.

Capcanele se inlocuiesc in momentul in care suprafata albastra este plina de insecte.

Aplicarea in camp, in gradini de legume si livezi:

Urmati recomandarile de mai sus. Amplasati doar de primavara si pana toamna, deoarece iarna tripsii sunt inactivi.

Pentru a captura corect si eficient insectele este recomandat sa fixam bine capcanele in ambele parti, in partea de sus si in partea de jos, astfel incat capcana sa nu se miste.

Specificatii

Plante tratate Ardei, Ardei solarii, Cais, Capsun, Castraveti, Castraveti solarii, Cereale paioase, Cires, Flori, Legume, Legume sera, Mar, Nectarin, Piersic, Plante ornamentale, Pomi fructiferi, Prun, Tomate, Tomate solarii, Vinete, Vinete solarii, Visin, Vita de vie
Perioada de aplicare mai, iunie, iulie
Producator Kollant

Recenzii

Nu a fost postată nici o recenzie. Vă rugăm să nu ezitați să ne împărtășiți părerea și să scrieți prima recenzie!

Adăugați o recenzie