Arbust Hortensia (Hydrangea paniculata)

Hortensia (Hydrangea paniculata) este un arbust peren, luxuriant, de talie mica, cu flori albe sau roz, bogate, grupate in panicule, spectaculos in orice gradina, cu parfum delicat. Este usor de intretinut si are o inflorire indelungata, toata vara.

21

Mai multe informații

Caracteristici Hortensia (Hydrangea paniculata)

Hortensia (Hydrangea paniculata) este un arbust peren, luxuriant, de talie mica, cu flori albe sau roz, bogate, grupate in panicule, spectaculos in orice gradina, cu parfum delicat. Toamna frunzele se coloreaza in galben viu. Specie originara din Japonia.

Hortensia este o planta foioasa, cu o inaltime ce ajunge la 1.5 - 2 m si diametru de pana la 3 m.

Florile Hortensiei paniculata sunt albe sau roz, cu petale delicate. La varietatile albe, cum ar fi  Kyushu, culoarea florilor nu se schimba in albastru cand solul este acid, asa cum se intampla cu florile celor roz, sau cu florile hortensiilor cu frunze mari.

Plantarea si ingrijire hortensia (Hydrangea paniculata)

Solul in care se planteaza hortensia trebuie sa aiba un pH de 4 - 8 si sa fie umed. Prefera solurile bogate in nutrienti si humus, dar fara calcar.

Cel mai bun moment pentru plantarea hortensiei este primăvara, cand solul se incalzeste si zapada este topita, din februarie pana in aprilie. In regiunile sudice se poate planta si toamna, in octombrie si noiembrie. 

Inainte de plantare se recomanda sa se tina butasul in apa pentru 2 - 3 minute.

Prefera zonele semi-umbroase, desi tolereaza si soarele direct, caz in care trebuie udate mai des. Hortensia are nevoie de multa apa, dar nu tolereaza daca apa balteste la nivelul radacinilor. Hortensiile dezvolta radacini adanci.

Infloreste din iunie pana in august.

Rezista la temperaturile de iarna, rezistenta care creste pe masura ce hortensiile inainteaza in varsta.

Taierile Hortensiei trebuie sa se faca in perioada de repaus vegetativ, inainte de deschiderea mugurilor, deoarece formeaza inflorescente pe tulpinile noi.

Hortensia se poate planta in grupuri, langa iazuri artificiale, foisoare sau banci.

 

 

Specificatii

Producator Yurta Prod
Culoare Alb, Roz
Perioada de inflorire/coacere Iunie, Iulie, August
Necesar lumina Semi-umbra, Soare
Inaltime 1.5 - 2 m
Perioada de plantare Februarie, Martie, Aprilie, Octombrie, Noiembrie

Recenzii

Nu a fost postată nici o recenzie. Vă rugăm să nu ezitați să ne împărtășiți părerea și să scrieți prima recenzie!

Adăugați o recenzie