Seminte tomate Ochsenherz (Inima de bou) 0.5g

Tomate Ochsenherz - seminte de rosii 'inima de bou', cu pulpa carnoasa si suculenta, greutate 400-450 g/fruct, ideale pentru consum in stare proaspata, dar si prelucrare.

3.50 RON

Detalii

Seminte tomate Ochsenherz (Inima de bou) dezvolta plante termofile, cu nevoie de caldura, ingrasaminte si lumina.

Fac parte din grupa de legume solano-fructoase.

Tomatele contribuie la sanatatea omului, avand efect anticancerigen.

Caracteristici Ssminte tomate Ochsenherz (Inima de bou):

• Coacere semitardiva • Crestere nedeterminata, planta are port inalt • Soi productiv 

•Se recomanda pentru cultura in camp sau gradini hobby • Germineaza la +15 ̊C.

Semanarea in ladite

Semanarea direct in camp

Repicarea/plantarea rasadurilor

•la 1 cm adancime, in luna martie

• replicarea se face in luna mai la locul definitiv, dupa ce pericolul de inghet a trecut

• schema de plantare 75X40 cm

• in luna martie

•trebuie protejate cu folie timp de 6-8 zile

 

• direct in camp, la locul definitiv

• in luna mai

• schema de plantare 75X40 cm

 

Pamantul trebuie sa fie umed (atentie!-nu trebuie supraincarcat solul cu apa) pentru a grabi germinarea semintelor; udarea se face cu jet fin sau prin pulverizare, evitand astfel deplasarea semintelor.


Lucrarile de intretinere recomandate:

Fertilizarea presupune suplimentarea solului cu ingrasamant.

Copilirea inseamna ruperea lastarilor crescuti la baza frunzelor, substantele nutritive ajungand mai repede la flori si fructe.

Defolierea presupune ruperea frunzelor de la baza tulpinii, pentru ca planta sa fie aerisita si protejata in fata bolilor si daunatorilor existenti la sol sau la alte plante cu care se ating.

Udarea presupune suplimentarea cu apa, in special in perioadele de inflorire si fructificare.

Radacina este pivotanta, cu fixare buna in sol. Tulpina are crestere pe verticala, trebuie sprijinita cu araci. Florile sunt dispuse pe etaje.

Fructele sunt de culoare rosu-carmin, cordiforme. Sunt suculente si au seminte putine. Pulpa este carnoasa, cu gust deosebit.

Pot ajunge la o greutate medie de 400-450 g.

Recoltarea se poate face din luna iulie. Se recomanda pentru consum in stare proaspata sau prelucrare..