Fungicid vita de vie Universalis 593SC (93.5 g/l azoxistrobin si 500 g/l folpet) (20ml, 100ml, 200ml, 1L)

Fungicid vita de vie Universalis - impotriva principalelor boli: mana, fainare si putregai cenusiu ca efect secundar. Are un efect vitalizant, favorizand cresterea viguroasa a frunzelor, un butuc sanatos si curat de boli.

Detalii

Fungicid vita de vie Universalis - impotriva principalelor boli: mana, fainare si putregai cenusiu ca efect secundar. Are un efect vitalizant, favorizand cresterea viguroasa a frunzelor, un butuc sanatos si curat de boli. 

Caracteristici Fungicid vita de vie Universalis 

Fungicidul Universalis contine 2 substante active cu mod de actiune diferit:  

- Azoxistrobin actioneaza in etapa de germinatie a sporilor si in cea a initierii penetrarii in tesuturile plantelor, prin inhibarea respiratiei mitocondriale. Ciclul energetic al ciupercilor este blocat. 

Azoxistrobin este preluat gradual in frunze si se distribuie uniform datorita sistemicitatii translaminare locale la nivelul frunzelor. Activitatea penetranta si translaminara se manifesta pe toata suprafata frunzelor, atat pe fata superioara cat si pe cea inferioara a frunzei.

Azoxistrobinul confera o culoare verde mai intensa plantelor - "green effect": asimilarea substatelor nutritive prin frunze este imbnantatita si este prevenita imbatranirea frunzelor.

- Folpetul actioneaza prin contact, ramanand la suprafata frunzelor. 

Prin inhibarea mobilitatii si germinatiei zoosporilor, fungicidul vita de vie Universalis 593SC reduce riscul infectiilor secundare.

Doza si modul de aplicare Fungicid vita de vie Universalis 

Vita de vie: Fungicidul Universalis combate Plasmopara viticola (mana), Uncinula necator (fainarea) si Botrytis cinerea (putregaiul cenusiu) ca efect secundar in doza de 2l/ha in 1000 l apa. cu 28 zile timp de pauza pana la recoltare la strugurii de vin.

Se recomanda aplicarea preventiva la avertizare. Nu se fac mai mult de 2 tratamente pe sezon. Pentru restul tratamentelor se vor folosi substante din alte grupe decat cea a strobilurinelor, alegandu-se substante cu mod de actiune diferit. 

Intervalul dintre tratamente este recomandat sa fie de 10-12 zile, care se adapteaza in functie de conditiile climatice, evolutia bolii si a culturii. 

Daca atacul de fainare este puternic, se recomanda amestecarea cu Topas sau Thiovit in doza intreaga si reducerea intervalului dintre tratamente la 8 zile.

Contine 93.5g/l azoxistrobin si 500g/l folpet