Cosul meu:

0 produs(e) - 0,00 RON
Nu aveti nici un produs in cosul de cumparaturi.

0

Seminte, pesticide, unelte, utilaje, garduri electrice, irigatii - Tel: 0724 239 143, 0722 410 174 - Transport cu Posta, Nemo, Fan, Urgent

    Datorita numarului mare de comenzi din aceasta perioada, procesarea si livrarea acestora se va decala cu 24-48 ore de la primire.

Va multumim pentru intelegere!

 


Te ajutam sa gasesti cea mai potrivita solutie!

numar telefon0724 239 143/ 0722 410 174 

Transport GRATUIT la comenzi peste 500 lei!

(cu exceptia utilajelor si sculelor, turbei presate si ingrasamintelor solide, in localitatile cu acoperire)

Tratamente vin

Tratamente vin

 

Vinul → bautura alcoolica naturala obtinuta prin fermentatia alcoolica a zaharurilor din struguri, mustuiala  Vinificatie

               → compozitie chimica complexa: amestec de vitamine, minerale, compusi aromatici, coloranti valorosi cu caracter antioxidant 

Calitatea vinului este influentata de numerosi factori incepand de la natura soiului de struguri, caracteristicile solului de cultivare, tehnologia de cultivare a vitei de vie, operatii de pregatire a butoaielor si spatiilor de depozitare, pana la tehnologia de vinificatie

Pregatirea recipientilor de depozitare a vinurilor si a spatiilor de depozitare implica numeroase operatii dintre care putem aminti sulfitarea → presupune arderea fitilelor de sulf (Fitil de sulf), batoanelor de sulf ( Batoane de sulf) cu scop dezinfectant si pentru eliminarea mirosurilor neplacute si depunerilor de mucegai.

Principalele tratamente de stabilizarea si conservarea vinului:

Pentru ca vinul sa-si mentina proprietatile chimice si organoleptice in parametri optimi, pe timpul pastrarii, se efectueaza numeroase operatii de stabilizare si conservare. Acestea favorizeaza maturarea si previn dezvoltarea microorganismelor in vin, cum ar fi:

1) umplerea golurilor din vase - dupa terminarea fermentatiei, pentru a preveni oxidarile aerobe datorita contactului direct al vinului cu oxigenul din aer se practica umplerea vaselor (realizarea plinului) 

2) pritocitul - tragerea vinului limpede de pe drojdie, pentru a preveni modificarile de aroma si gust al vinului datorate descompunerii in timp al drojdiilor depuse pe fundul vaselor 

3) sulfitare - corectarea continutului de SOal vinurilor (sulfitarea), care datorita proprietatilor antiseptice si antioxidante impiedica oxidarea, dezvoltarea anumitor boli, refermentarea vinului si in acelasi timp ajuta la mentinerea aromei vinurilor. Dintre produsii pe baza de sulf utilizati in aceasta etapa este de remarcat metabisulfitul de potasiu Borken- metabisulfit de potasiu

4) egalizarea si cupajarea - amestecarea vinurilor obtinute din acelasi soi sau soiuri diferite cu scopul de a obtine un produs final cu proprietati chimice si organoleptice superioare

5) limpezirea si stabilizarea - pentru a preveni alterarea calitatii vinurilor si extinderea perioadei de pastrare

metode fizico-chimice (cleirea vinurilor) - adaugarea in vin a unor substante coloidale de natura organica sau minerala care au capacitatea de a absorbi si a precipita particulele aflate in suspensie in masa vinului si depunerea acestora pe fundul vaselor

metode fizico-mecanice:               Limpezirea vinurilor - operatii prin care se obtin vinuri de calitate superioara

  •      - filtrare
  •      - centrifugare

metode fizice:

  •      - tratarea vinului cu frig - refrigerare
  •      - tratarea vinului cu caldura - pasteurizare

Articole 1 pina la 9 din 14 in total

Pagina:
  1. 1
  2. 2

Tabel  Lista 

Articole 1 pina la 9 din 14 in total

Pagina:
  1. 1
  2. 2

Tabel  Lista 

Newsletter
Ferma Gradina
Inscrieti-va la newsletterul nostru pentru a fi la curent cu promotiile oferite de magazinul nostru.