Butasi Vita de Vie

Butasi Vita de Vie

Cresterea vitei de vie este o frumoasa si economica modalitate de a obtine fructe proaspete sau propriul vin. Oricare ar fi motivul pentru care plantati vita de vie, scopul este obtinearea unor ciorchini mari si gustosi. Insa, pentru a ne bucura de o recolta bogata trebuie sa ne informam despre cum trebuie plantati si intretinuti acesti butasi de vita de vie.

Putem planta vita de vie primavara→ temperatura solului este de 8-10grade (martie-aprilie) sau toamna→ sfarsit de octombrie-noiembrie, inainte de venirea inghetului. Plantarea din toamna asigura pornirea in vegetatie mai devreme.

Butasii de vita de vie altoita trebuie plantati pe suprafete insorite. Vita de vie este o planta relativ pretentioasa fata de caldura si are pretentii mari fata de lumina.

Distantele de plantare au rol important in dezvoltarea si fructificarea plantei. Se practica 2.5m intre randuri si 1.4 m pe rand. Gropile in care se vor planta butasii de vita de vie au dimensiunile de 35x35x40 = Lxlxh.

Inainte de plantare recomandam efectuarea urmatorilor pasi:
→ desfacem ambalajul si indepartam rumegusul
→ parafina- ceara verde cu care este protejat punctul de altoire- NU se indeparteaza
→ mocirlirea radacinilor, prin introducerea lor intr-un amestec de ingrasamant organic, pamant si apa (va asigura un mai bun contact cu solul)
→ udam cu 6-10L apa.

Vom planta butasul cu punctul de altoire la 2-3 cm deasupra solului. Radacinile mocirlite le vom rasfira pe musuroiul de pamant de la baza gropii. Doar la planarea de toamna vom efectua un musuroi, facut manual cu sapa, din pamant reavan si maruntit, care va acoperi cordita (25-30cm). Dezmusuroitul il vom efectua primavara, dupa trecerea pericolelor de inghet si inainte de inmugurire. Musuroiul il descoperim pana la nivelul solului (aprox luna martie cand temperaturile nu mai scad sub -9ºC).

Taieile in verde sunt un pas important in asigurarea unei recolte bogate. Nu sunt greu de realizat → se taie orice lastar care este mic, diform sau prea mare.

Inainte de inflorire se recomanda aplicarea ingasamintelor pentru incurajarea producerii de fructe mari si sanatoase.

Fie ca doresti sa consumi chiorchinii mari si aromati, fie ca vrei sa obtii un vin de calitate in oferta noastra vei gasi ceea ce ti se potriveste.Livram butasi de vita de vie de calitate ridicata, de la producatori renumiti, la preturi competitive.


Vizualizare ca Grilă Listă

4 Articole

pe pagină
Setați descendent
 1. Butasi Vita de Vie Nero
  Butasi Vita de Vie Nero
  Preț special 5,60 RON Preț standard 7,00 RON
 2. Butasi Vita de Vie Feteasca Alba
  Butasi Vita de Vie Feteasca Alba
  Preț special 5,60 RON Preț standard 7,00 RON
 3. Butasi Vita de Vie Perla de Zalla
  Butasi Vita de Vie Perla de Zalla
  Preț special 5,60 RON Preț standard 7,00 RON
 4. Butasi Vita de Vie Muscat Ottonel
  Butasi Vita de Vie Muscat Ottonel
  Preț special 5,60 RON Preț standard 7,00 RON
Vizualizare ca Grilă Listă

4 Articole

pe pagină
Setați descendent
© 2020 ferma-gradina.ro.Toate drepturile rezervate.