Butasi Vita de Vie

Butasi Vita de Vie

Cresterea vitei de vie este o frumoasa si economica modalitate de a obtine fructe proaspete sau propriul vin. Oricare ar fi motivul pentru care plantati vita de vie, scopul este obtinearea unor ciorchini mari si gustosi. Insa, pentru a ne bucura de o recolta bogata trebuie sa ne informam despre cum trebuie plantati si intretinuti acesti butasi de vita de vie.

Putem planta vita de vie primavara→ temperatura solului este de 8-10grade (martie-aprilie) sau toamna→ sfarsit de octombrie-noiembrie, inainte de venirea inghetului. Plantarea din toamna asigura pornirea in vegetatie mai devreme.

Butasii de vita de vie altoita trebuie plantati pe suprafete insorite. Vita de vie este o planta relativ pretentioasa fata de caldura si are pretentii mari fata de lumina.

Distantele de plantare au rol important in dezvoltarea si fructificarea plantei. Se practica 2.5m intre randuri si 1.4 m pe rand. Gropile in care se vor planta butasii de vita de vie au dimensiunile de 35x35x40 = Lxlxh.

Inainte de plantare recomandam efectuarea urmatorilor pasi:
→ desfacem ambalajul si indepartam rumegusul
→ parafina- ceara verde cu care este protejat punctul de altoire- NU se indeparteaza
→ mocirlirea radacinilor, prin introducerea lor intr-un amestec de ingrasamant organic, pamant si apa (va asigura un mai bun contact cu solul)
→ udam cu 6-10L apa.

Vom planta butasul cu punctul de altoire la 2-3 cm deasupra solului. Radacinile mocirlite le vom rasfira pe musuroiul de pamant de la baza gropii. Doar la planarea de toamna vom efectua un musuroi, facut manual cu sapa, din pamant reavan si maruntit, care va acoperi cordita (25-30cm). Dezmusuroitul il vom efectua primavara, dupa trecerea pericolelor de inghet si inainte de inmugurire. Musuroiul il descoperim pana la nivelul solului (aprox luna martie cand temperaturile nu mai scad sub -9ºC).

Taieile in verde sunt un pas important in asigurarea unei recolte bogate. Nu sunt greu de realizat → se taie orice lastar care este mic, diform sau prea mare.

Inainte de inflorire se recomanda aplicarea ingasamintelor pentru incurajarea producerii de fructe mari si sanatoase.

Fie ca doresti sa consumi chiorchinii mari si aromati, fie ca vrei sa obtii un vin de calitate in oferta noastra vei gasi ceea ce ti se potriveste.Livram butasi de vita de vie de calitate ridicata, de la producatori renumiti, la preturi competitive.


Desc

Articolele 1-9 din 16

pe pagină
Vizualizare ca Grilă Listă
 1. Butasi Vita de Vie Regina Viilor

  Butasi Vita de Vie Regina Viilor - soi de masa, cu ciorchini mari, boabe ovale de culoare galbena, gust tamaios. Trebuie sa-l aveti daca doriti sa savurati aroma celor mai gustosi struguri de desert!

  Mai multe
 2. Butasi Vita de Vie Favorit

  Butasi Vita de Vie Favorit

  Mai multe
 3. Butasi Vita de Vie Irsai Oliver

  Butasi Vita de Vie Irsai Oliver

  Mai multe
 4. Butasi Vita de Vie Palatina

  Butasi Vita de Vie Palatina

  Mai multe
 5. Butasi Vita de Vie Moldova

  Butasi Vita de Vie Moldova- soi de masa, coacere semitimpurie, ciorchini mari aprox.360g, de culoare violet-inchis. Cu siguranta veti gasi un loc in gradina si acestei varietati de vita de vie!

  Mai multe
 6. Butasi Vita de Vie Muscat de Hamburg
  Butasi Vita de Vie Muscat de Hamburg Mai multe
 7. Butasi Vita de Vie Nero
  Butasi Vita de Vie Nero
  Preț special 5,60 RON Preț standard 7,00 RON

  Butasi Vita de Vie Nero - soi de masa, struguri negrii cu ciorchine mari, rezistent la inghet si boli. Comandati acum - este momentul prielnic de plantare!

  Mai multe
 8. Butasi Vita de Vie Feteasca Alba
  Butasi Vita de Vie Feteasca Alba
  Preț special 5,60 RON Preț standard 7,00 RON

  Butasi Vita de Vie Feteasca Alba - struguri de vin, soi romanesc foarte viguros ce poate fi cultivat in majoritatea podgoriilor. Pentru un vin alb de calitate superioara alegeti acest soi!

  Mai multe
 9. Butasi Vita de Vie Perla de Zalla
  Butasi Vita de Vie Perla de Zalla
  Preț special 5,60 RON Preț standard 7,00 RON

  Vita de Vie Perla de Zalla - soi de masa productiv. Trebuie sa-l aveti pentru recolte cat mai timpurii! Strugurii de masa vor fi totdeaunaa bine cotati pe piata!

  Mai multe
Desc

Articolele 1-9 din 16

pe pagină
Vizualizare ca Grilă Listă
To Top