Tratamente, protectie pomi repaus vegetativ

Tratamente, protectie pomi repaus vegetativ

Ingrijirea pomilor, pregatirea livezii pentru un nou sezon incepe din toamna, prin evaluarea starii fitosanitare a culturilor pomicole. Din atacul de daunatori, bolile din anul in curs puteti sa va pregatiti planul de combatere si prevenire inca din momentul intrarii pomiloror in repaus vegetativ. Pe langa taierile de regenerare din toamna, pomii necesita tratamente si metode de protectie specifice prin care se pot elimina si/sau prevenii raspandirea bolilor, agentilor patogeni, daunatorilor.

Tratamentele aplicate pomilor fructiferi in repaus vegetativ sunt indispensabile obtinerii unei recolte bogate si sanatoase pe anul urmator. Acestea se impart in doua mari categorii:

- tratamente cu produse cuprice, stropirea albastra (in special cu Zeama Bordeleza- efect fungicid) - au ca si scop combaterea rezervei sporilor de ciuperci fitopatogene, bacterii responsabile pentru raspandirea numeroaselor boli: rapan, monilioza, basicarea frunzelor, ciuruirea frunzelor, patarea rosie a frunzelor etc.

- tratamente cu produse uleioase cu efect insecticid (Confidor Oil, Ulei mineral Ovipron) - au scopul de a elimina daunatorii care ierneaza sub sau pe scoarta pomilor (ex: larvele hibernante ale paduchelui din San Jose, ouale hibernante ale afidelor si paianjenului rosu comun al pomilor ). Tratamentul se aplica dupa caderea frunzelor dar inainte de unflarea mugurilor. 

Pentru reusita tratamentelor este necesara imbaierea pomilor, astfel incat solutia de stropit sa ajunga pe toata suprafata pomului, de la nivelul solului pana la varf si in plus va recomandam stropirea zonelor din jurul pomilor astfel puteti indeparta formele hibernante ale daunatorilor gazduite de frunzele uscate cazute, crengile rupte ce au ramas sub pomi.

Un alt factor importanat in aplicarea tratamentelor pentru pomii fructiferi in repaus vegetativ reprezinta factorul meteorologic. Tratamentele se efectueaza cand temperaturile sunt pozitive peste 5ºC, in zilele fara vant si ploaie. Pentru a a asigura eficienta tratamentelelor si pe perioade cu temperaturi mai scazute, venim in ajutorul Dumneavoastra cu un produs din oferta noastra Solutie Anti-Inghet Stropirea Pomilor care este compatibil cu Zeama Bordeleza si confera rezistenta solutiei de stropit la inghet pana la temperaturi de -8 ºC.

O alta problema care va poate afecta atat cantitatea cat si calitatea recoltei sunt muschii si lichenii de pe scoarta copacilor. Indepartarea acestora se realizeaza tot in perioada de repaus vegetativ, folosind produsul Antimus.

Pe langa tratamentele chimice trebuie sa protejati pomii fructiferi si de atacul rozatoarelor. Plasele de protectie pe care va punem la dispozitie in diferite dimesiuni, sunt solutia perfecta pentru protectia scoartei pomilor impotriva atacului caprelor, iepurilor, soarecilor de camp etc. pe timpul iernii. In cazul unui atac deja existent alegeti Sanared - biostimulator pentru refacerea scoartei, care aplicat pe zonele afectate confera protectie si previne infectarea ranii pana la refacerea tesuturilor.

Tratati pomii fructiferi din livada Dumneavoastra in perioada de repaus vegetativ si asigurati o protectie anticipata impotriva bolilor, daunatorilor pe perioada de vegetatie! Un start sanatos este secretul unei recolte bogate! Fiti pregatiti, comandati si aplicati din timp produsele necesare pentru tratamentele, protectia pomilor fructiferi pe perioada de repaus vegetativ! 


Desc

Articolele 1-9 din 13

pe pagină
Vizualizare ca Grilă Listă
 1. Solutie Anti-Inghet Stropirea pomilor

  Solutie Anti-Inghet Stropirea Pomilor - confera rezistenta plantatiilor viticole si pomicole la temperaturi scazute. Protejati din timp culturile impotriva inghetului!

  Pentru creterea rezistentei plantelor la inghet va recomandam si Ingrasamantul organic Wuxal Ascofol

  Mai multe
 2. Plasa protectie pomi- impotriva rozatoarelor

  Plasa protectie pomi - impotriva rozatoarelor - asigura protectia scoartei pomilor impotriva atacului rozatoarelor (iepuri, capre salbatice, soareci de camp, etc.). Solutia perfecta ca sa tineti departe rozatoarele de copacii din livada dumneavoastra!

  Mai multe
 3. Sanared - biostimulator pentru refacerea scoartei

  Sanared - biostimulator pentru refacerea scoartei - vindeca ranile pomilor produse de rozatoare (soareci, iepuri, caprioare), gerarsuriboli. Pomi mai sanatosi pentru fructe de calitate superioara!

  Mai multe
 4. Antimus
  Antimus (300 g, 500 g, 1kg)

  începând de la 16,50 RON

  Antimus - remediu impotriva muschilor si lichenilor de pe pomi, arbusti etc. cu avantaje asupra productivitatii pomilor si calitatii fructelor.

  Mai multe
 5. Sulfat de cupru

  Sulfatul de cupru pentahidrat tip MIF se foloseste la vita de vie, pomi, legume, grau, porumb, rapita, in, canepa pentru corectarea deficitului de cupru, la tratamente in repaus vegetativ si inainte de intrarea in repaus vegetativ si in rasadnite, pentru cresterea aciditatii solului. Asigura o buna protectie de suprafata impotriva focului bacterian al rozaceelor si a rapanului merilor.

  Mai multe
 6. Ulei horticol Oleomin 1 L

  Uleiul horticol Oleomin este un ulei mineral utilizat ca adjuvant dar si ca tratament in perioada de repaus vegetativ la pomi fructiferi si vita de vie

  Mai multe
 7. Ulei mineral Ovipron - insecticid bio + adjuvant

  Ulei mineral Ovipron Top - insecticid bio + adjuvant -  eficient in tratamentele de iarna la pomi fructiferi sau ca adjuvant in tratamentele fitosanitare la erbicidare. Alege corect - un produs organic pentru plante fara daunator, fructe sanatoase si nu numai!

  Mai multe
 8. Polisulfura de calciu
  Polisulfura de calciu (1 L, 2 L, 5 L)

  începând de la 9,00 RON

  Polisulfura de calciu este un fungicid de contact ce combate fainarea la pomi, vita de vie si grau, rapanul, patarea cafenie, monilioza la pomi fructiferi, putregaiul cenusiu la vita de vie. Secundar, combate si daunatorii: raie, mana, putregai, curbarea frunzelor, gaurirea frunzelor, oua de acarieni, cosenila, oua de iarna si acarianul rosu al pomilor, paduchele de San Jose.

  Mai multe
 9. Fungicid Flowbrix 1L

  Flowbrix - fungicid revolutionar pe baza de cupru metalic ce combate mana, focul bacterian si rapanul la pomi fruciferi in perioada de repaus vegetativ si pe vegetatie, si mana la cartof, tomate si vita de vie

  Mai multe
Desc

Articolele 1-9 din 13

pe pagină
Vizualizare ca Grilă Listă
To Top