Seminte profesionale varza

Seminte profesionale varza

Seminte de varza, profesionale, hibrid

Semintele profesionale de varza ofera varza de buna calitate, productii mari, rezistenta la boli. Varza poate fi cultivata in cele mai diferite zone geografice, de la campie pana la altitudini de 1200-1500 m. 

temperatura varza→ TemperaturaSemintele de varza germineaza incepand cu 3-4ºC, iar optimul este de 10-12ºC. Daca sunt calite mai multe saptamani la 3ºC, rasadurile pot rezista la temperaturi in camp de pana la -10ºC. Dar daca temperatura persista la 6-8ºC dupa ce planta de varza are tulpina de 6 mm grosime, se produce vernalizarea si se emit tije florale. Capatana nu se mai formeaza si recolta este compromisa. Sub folie o temperatura mare de peste 25ºC ingreuneaza invelirea capatanilor, fiind nevoie de o aerisire intensa.

lumina varza→ Lumina. Varza este o planta de zi lunga. Lumina putina in faza de rasad duce la alungirea plantelor. Daca in camp terenul este umbrit, capatanile vor fi mici si afanate.


sol varza→ Solul trebuie sa fie fertil, cu pH neutru, lutos sau aluvionar, bine structrat. Solul acid cu pH de 5,5 nu este potrivit pentru cultura verzei. Daca totusi se cultiva, odata cu aratura de baza se aplica 1,5-5 t/ha var stins. In solurile grele productia este mica datorita radacinilor slab dezvoltate, care limiteaza aprovizionarea cu apa si minerale.

umiditate varza→ Umiditate: Varza consuma multa apa, dar excesul incetineste cresterea frunzelor si le coloreaza violaceu, capatanile raman mici sau crapa. Se recomanda udatul des cu cantitati mici de apa.  

 

fertilizare varza→ Fertilizantii sunt obligatorii pentru obtinerea unor productii ridicate. Odata cu aratura de toamna se aplica gunoi de grajd bine descompus (30-40 t/ha), sulfat de amoniu pentru soluri alcaline (500 kg/ha) sau cinamida pentru solurile acide, superfosfat (300 kg/ha) si sare potasica (300 kg/ha). La 2-3 saptamani de la plantare se aplica azotat de amoniu (100-150 kg/ha), mai ales la varza timpurie.

Desc

Articolele 1-9 din 48

pe pagină
Vizualizare ca Grilă Listă
 1. Seminte varza Pandion F1

  Seminte varza extra-timpurie Pandion F1 - soi cu capatana compacta, rotunda de culoare alba. Potrivit cultivarii in camp si in spatii protejate. 

  Mai multe
 2. Seminte varza alba Anadol F1
  Seminte varza alba Anadol F1 (2500 sem.)

  începând de la 89,00 RON

  Seminte varza alba Anadol F1 - seminte profesionalae de varza alba, hibrid timpuriu, cu capatana compacta, rotunda de culoarea verde atragatoare. Potrivit cultivarii in sere, solarii si tunele.

  Mai multe
 3. Seminte varza alba Svirel F1
  Seminte varza alba Svirel F1 (2500 sem.)

  începând de la 89,00 RON

  Seminte varza alba Svirel F1 - hibrid de varza extratimpuriu, destinat productiei de primavara in sere si solarii. Formeaza rapid capatani rotunde, compacte de 0.8-1.2 kg, cu gust dulceag foarte suculent.

  Mai multe
 4. Seminte varza Constable F1 1000 seminte

  Constable F1 (CLX39157) - seminte profesionale de varza alba, hibrid foarte timpuriu, 1,0-1,3 kg/capatana, se preteaza pentru piata proaspata, cu comercializare in special in supermarketuri.

  Mai multe
 5. Seminte varza alba Stanton F1 1000 seminte

  Stanton F1 - seminte profesionale de varza alba, cu trecere peste iarna, hibrid nou de la Bejo, care impreuna cu Renton F1, sunt destinate consumului proaspat din iarna sau primavara devreme.

  Mai multe
 6. Seminte varza alba Renton F1 2500 seminte

  Renton F1 - seminte profesionale de varza alba, cu trecere peste iarna, hibrid nou, productiv, greutate 2,5-3 kg/capatana.

  Mai multe
 7. Seminte varza rosie Kosaro F1 1000 seminte

  Kosaro F1 - seminte profesionale de varza rosie, hibrid timpuriu, 1,3-1,8 kg/capatana, cu rezistenta la fuzarioza si supramaturare, se consuma proaspata sau se poate prelucra.

  Mai multe
 8. Seminte varza alba Fieldwinner F1 1000 seminte

  Filedwinner F1 - seminte profesionale de varza alba, hibrid tip Brunswich, cu rezistenta la boli si seceta, se preteaza la recoltare esalonata, se consuma in stare proaspata sau conservata / murata.

  Mai multe
 9. Seminte de varza alba Tamarindo F1 1000 seminte

  Tamarindo F1 - seminte profesionale de varza alba, soi hibrid, 3-4 kg/capatana, varza de vara-toamna, pentru consum proaspat si murare.

  Mai multe
Desc

Articolele 1-9 din 48

pe pagină
Vizualizare ca Grilă Listă
To Top