Seminte profesionale tomate (rosii)

Seminte profesionale tomate (rosii)

Seminte de tomate, profesionale, hibrid

Semintele profesionale de tomate ofera o productie mai mare, fructe sanatoase si gustoase si plante rezistente la boli. Rosiile sunt plante termofile - au nevoie de temperaturi ridicate. 

Termometru    → Temperatura: Semintele de tomate germineaza la minim 10ºC (10-15 zile), dar optimul de germinare este 21-24ºC (5-6 zile). La 15ºC se formeaza mai putine frunze decat la 25ºC. Cel mai puternic sistem radicular se dezvolta cand temperatura ziua este de 26,5ºC iar noaptea 16-22ºC. Rasadurile pot fi vernalizate pentru a inflori mai repede si pentru a produce mai multe flori. Daca temperatura este prea ridicata, inflorirea tomatelor este mai redusa. Temperaturile de peste 30ºC determina polen slab dezvoltat, lipsa polenului, avortarea florilor.

lumina

  • → Lumina:  Tomatele au nevoie de multa lumina. Lumina trebuie corelata cu temperatura. Cand in faza de rasad lumina este slaba, este nevoie de reducerea temperaturii sau iluminarea suplimentara pana la 16 ore.

 

irigare

  • → Umiditate: Tomatele rezista bine la seceta, mai ales cele semanate in camp. Umiditatea mare duce la umezirea polenului, caderea florilor, aparitia bolilor. 

 

fertilizare

  • → Ferilizare: Tomatele au nevoie de azot in perioada de crestere si fructificare. Fosforul, desi mai putin consumat, ajuta la asimilarea azotului, stimularea infloritului si fructificare. Potasiul se consuma in cantitati mari contribuind la formarea si transportul hidratilor de carbon si a acidului ascorbic in fructe. Calciul creste sistemul radicular. Au nevoie si de Mg, B, Mn, Fe, Mo.


Vizualizare ca Grilă Listă

Articolele 1-9 din 41

pe pagină
Setați descendent
Vizualizare ca Grilă Listă

Articolele 1-9 din 41

pe pagină
Setați descendent
© 2020 ferma-gradina.ro.Toate drepturile rezervate.