Bulbi Iris

Bulbi Iris

Irisii sunt iubiti de gradinari si floricultori, datorita formei deosebite a florilor - trei petale ridicate, trei coborate, care au o textura aparte. Oferim bulbi de irisi de calitate superioara, origine olandeza, mici si usor de plantat. Nu necesita ingrijiri speciale, fiind usor de crescut si ideali pentru fortare inauntru. Oferta noastra cuprinde soiuri de iris hollandica (dutch iris) si soiuri pitice.

Acestia nu sunt scumpi si sunt usor de plantat. Sunt ideali pentru stancarii sau borduri, ghivece si jardiniere pe terasa. Vor rasari devreme in primavara, exact atunci cand vom crede ca iarna nu va mai pleca. Ei vin in februarie, alaturi de ghiocei si branduse, cu promisiunea ca primavara va veni. Pe masura ce se vor ofili vor face loc altor soiuri de bulbi de toamna precum narcisele, zambilele sau lalele timpurii duble sau simple.

Irisii hollandica sunt mai inalti, 50-60 cm, infloresc in luna mai, o luna in care lalele sunt pe sfarsite, iar trandafirii si florile perene abia incep sa infloreasca. Sunt foarte populari printre floricultori, care ii cultiva pentru flori taiate. Dureaza mai mult timp in vaza, iar culorile in nuante puternice creaza adevarate pete de culoare.

Poti crea in gradina de legume un amestec colorat de flori si salata de exemplu! Plantam bulbii de irisi mai adanc, iar la 2-3 cm adancime semanam diferite soiuri de salata, in mod esalonat. Frunzele in forma de lance, inguste, vor rasari devreme in primavara, cu flori incepand din luna mai pana la sfarsitul lui iulie. Intre momentul plantarii bulbilor si pana la inflorire putem sa ne bucuram de 2 recolte de frunze de salata.

Dupa ce florile de iris hollandica s-au ofilit, lasam bulbii in pamant pana ce frunzele si tulpinile s-au uscat complet. Astfel, ne asiguram ca elementele nutritive au ajuns in bulbi.

Daca plantam bulbii de irisi suficient de adanc si nu dorim sa ii scoatem dupa ce au inflorit, putem semana si altceva pe acelasi loc! Comparativ cu lalelele, cu fiecare an ce trece irisii se dezvolta mai frumosi si in tufe mai mari.

Alege un loc insorit sau cu soare partial si apuca-te de treaba! Cumpara nuantele care iti plac sau fa un mix de culori! Planteaza-i in grupuri sau pe suprafete mai mari!

O sa ii iubiti la primavara!

 

Desc

9 Articole

pe pagină
Vizualizare ca Grilă Listă
 1. Bulbi de flori Iris hollandica Frans Hals 10buc
  Bulbi de flori Iris hollandica Frans Hals 10buc
  Preț special 6,80 RON Preț standard 8,50 RON
  Bulbi de flori Iris hollandica Frans Hals Mai multe
 2. Bulbi de flori Iris hollandica Mixed 10buc
  Bulbi de flori Iris hollandica Mixed Mai multe
 3. Bulbi de flori Iris hollandica White van Vliet 10buc
  Bulbi de flori Iris hollandica White van Vliet Mai multe
 4. Bulbi de flori Iris hollandica Royal Yellow 10buc
  Bulbi de flori Iris hollandica Royal Yellow Mai multe
 5. Bulbi de flori Iris hollandica Purple Sensation 10buc
  Bulbi de flori Iris hollandica Purple Sensation Mai multe
 6. Bulbi de flori Iris hollandica Blue Magic 10 buc
  Bulbi de flori Iris hollandica Blue Magic Mai multe
 7. Bulbi de flori Iris Reticulata Harmony 10buc
  Bulbi de flori Iris Reticulata Harmony Mai multe
 8. Bulbi de flori Iris Dwarf (Pitice) Mix 10buc
  Bulbi de flori Iris Dwarf (Pitice) Mix Mai multe
 9. Bulbi de flori Iris Danfordiae 10buc
  Bulbi de flori Iris Danfordiae Mai multe
Desc

9 Articole

pe pagină
Vizualizare ca Grilă Listă
To Top