Bulbi Begonia

Bulbi Begonia

Daca sunteti in cautare de flori usor de crescut, pline de culoare, care vor prospera aproape oriunde le-ati pune, atunci bulbii de Begonia cu flori sunt alegerea cea mai buna. Acestia sunt bulbi de primavara, care vin intr-o varietate de soiuri si culori uimitoare.

Selecti noastra de bulbi de primavara Begonia include urmatoarele soiuri:

→Begonia cu flori mari  Begonii cu flori mari - bulbi de primavara     →Begonia fimbriata   Begonia fimbriata - Bulbi de primavara        →Begonia marmorata   Begonia marmorata - Bulbi de primavara


→Begonia  mutliflora  Begonia Multiflora - Bulbi flori de primavara   →Begonia pendula    Begonia pendula - Bulbi flori de primavara   →Begonia crispa marginata  Begonia Crispa marginata - Bulbi flori de primavara

Toate se regasesc in puternice nuante  singulare sau mix de culori.

Bulbii de Begonia se pot planta/replanta ani la rand, infrumusetand din primavara pana in toamna gradinile si terasele dumneavoastra, in straturi si grupuri de flori, ghiveci si jaridniere.

 1. Begoniile cu flori prefera orientarea spre nord, la umbra sau semiumbra (la lumina, dar nu in soare).
 2. Gasiti un loc unde  pamantul este bine afanat si nu retine apa. Begoniile prefera solul umed, dar nu vor rezista intr-unul ud in permanenta. Putem imbunatatii calitatea acestuia aduagand compost, gunoi de grajd, pamant special pentru flori din magazinele specilizate.
 3. Asezati begoniile intr-un loc cu umbra partiala. Cu cat este mai cald, cu atat ele prefera mai multa umbra.
 4. Plantam bulbii la adancimea de 8-12 cm cu partea dantelata in sus. Este partea prin care se vor dezolta tupinile.
 5. Dupa plantare udati bulbii de begonii cu generozitate, pentru ca solul sa se aseze in jurul acestora. Radacinile se vor forma in cateva saptamani. Daca temperatura este mai scazuta, putem astepta pana cand se va mai incalzi sau putem planta bublii inauntru in poturi (asa se va asigura inflorirea rapida).
 6. Vom uda regulat, dar cu grija san u fie pamntul imbibat cu apa.
 7. Dupa ce perioada de inflorire a trecut, nu taiati tulpinile. Frunzele si tulpinile se vor bucura inca de soare, se vor hrani, prin fotosinteza vor face bulbul puternic, rezistent pe perioada de depozitare.
 8. Frunzele se pot indeparta cand acestea s-au ingalbenit, la fel si tulpina. 
 9. Acum e momentul optim de scoatere a bulbilor. Ii pastram peste iarna intr-o cutie cu pamant si nisip, la temperatura medie de 10 grade Cº. 
 10. Anul urmator, februarie – martie, scoatem bulbii de begonii, ii curatam de radacinile uscate si ii putem replanta, pentru crearea unor noi si proaspete pete de culori.

 

Desc

Articolele 1-9 din 18

pe pagină
Vizualizare ca Grilă Listă
 1. Bulbi de flori Begonia Pendula Yellow 3 bulbi

  Begonia Pendula Yellow - bulbi flori de primavara, care atarna, cresc pana la 40 cm, cu flori de culoare galbena, ideale pentru ghivece si jardiniere.

  Mai multe
 2. Bulbi de flori Begonia Multiflora Maxima Mix 3buc

  Begonia Multiflora Mix - bulbi de primavara, foarte populari, cu plantare in ghivece sau grupuri de flori, asigura un colorit divers si spectaculos pe intreaga perioada de vara, pana tarziu in septembrie.

  Mai multe
 3. Bulbi de flori Begonia Large flower Mixed 3buc

  Begonia Large Flower Mixed - bulbi de primavara, cu flori mari, colorate divers, trandafiri in miniatura, ideale pentru straturi de flori si ghivece, cu inflorire din primavara pana toamna tarziu.

  Mai multe
 4. Bulbi de flori Begonia Large flower Pink 3buc .

  Begonia Large Flower Pink - bulbi de primavara, cu flori mari si roz, populare si nu foarte greu de crescut, pentru ghivece si jardiniere sau straturi si grupuri de flori.

  Mai multe
 5. Bulbi de flori Begonia Large flower White 3buc

  Begonia Large Flower White - bulbi de flori de primavara, cu flori mari si albe, trandafiri in miniatura, decoreaza spectaculos din primavara pana in toamna curtile si terasele dumneavoastra.

  Mai multe
 6. Bulbi de flori Begonia Crispa Marginata Yellow 3 buc

  Begonia Crispa Marginata Yellow - bulbi de flori de primavara, cu petale cu margini incretite, colorate in galben cu firicel rosu, care vor atrage atentia cu siguranta, ideale pentru curti si terase.

  Mai multe
 7. Seminte flori Begonia Mix (Begonia semperflorens)

  Begonia Mix (Begonia semperflorens) - seminte flori anuale, de talie mica 15-30cm, viu colorate, infrumuseteaza terase si balcoane din mai pana tarziu in octombrie.

  Mai multe
 8. Bulbi de flori Begonia Fimbriata 3buc
  Bulbi de flori Begonia Fimbriata Mai multe
 9. Bulbi de flori Begonia Crispa Marginata White

  Begonia Crispa Marginata White - bulbi de flori de primavara, cu petale albe incretite, colorate pe margine cu rosu, deosebite prin culoare si aspect, infrumuseteaza tersele si curile dumneavoastra.

  Mai multe
Desc

Articolele 1-9 din 18

pe pagină
Vizualizare ca Grilă Listă
To Top