Ingrasaminte chimice

Ingrasaminte chimice

Ingrasaminte chimice sau denumite si ingrasaminte minerale se obtin prin sinteza sau prelucrare fizica si/sau chimica a unor roci sau alte resurse de natura anorganica. 

In ziua de azi cresterea productivitatii solurilor si promovarea agriculturii intensive sunt aspecte indispensabile obtinerii unei cantitati suficiente de alimente pentru supravietuirea omenirii. Ingrasamintele chimice completeaza deficitele de nutrienti din sol, plante si asigura un randament de productie si profitabilitate mai ridicata fermierilor. Ingrasamintele chimice se utilizeaza peste tot in agricultura: la culturile de legume, pomi fructiferi, vita de vie, cereale, plante ornamentale, plantelor cu flori etc. 

Ingrasamintele chimice se clasifica:

Ingrasaminte chimice - nutrienti pentru plante

A) In raport cu nutrientii continuti:

- ingrasaminte cu macroelemente → N-azot, P-fosfor, K-potasiu, S-sulf, Ca-calciu, Mg-magneziu 

- ingrasaminte cu microelemente → Fe-fier, Mn-mangan, Cu-cupru, Zn-zinc, B-bor, Mo-molibden

- ingrasaminte complexe → ce contin mai multe tipuri de elemente nutritive

B) Dupa epoca de administrare:

- ingrasaminte de baza → se incorporeaza in sol inainte de semanat

- ingrasaminte folosite odata cu semanatul/ plantatul → sunt necesari deorece asigura nutrientii specifice culturilor la inceputul vegetatiei; efectele insuficientei datorate lipsei elementelor nutritive de la inceput nu se pot remedia prin aplicarea ulterioara a ingrasamintelor 

- ingrasaminte aplicate in timpul vegetatiei - produse care asigura elementele nutritive plantelor in momentele critice din vegetatie


Deficitul oricarui element din nutritia plantelor prezinta simptome specifice care nu trebuie neglijate. Urmariti si descoperiti ce elemente lipsesc din solul culturilor Dvs. sau de ce elemente nutritive mai au nevoie plantele Dvs. pe perioada de vegetatie!

Noi va oferim produse de calitate cu compozitie chimica diferita, cu ajutorul carora cu siguranta veti putea asigura culturilor o dezvoltare echilibrata!

Asigurati cele mai bune conditii culturilor Dumneavoastra, utilizati ingrasamintele chimice din oferta noastra in combinatie armonioasa cu ingrasamintele naturale/organice si rezultatul nu va intarzia sa apara!


Desc

Articolele 1-9 din 43

pe pagină
Vizualizare ca Grilă Listă
 1. Ingrasamant Vitaflora pentru leandru 1L

  Vitaflora pentru leandru - asigurati crestere echilibrata si sanatoasa leandrilor dumneavoastra. 

  Mai multe
 2. Stimulator Aminofeed Super 250 ml
  Ingrasamant Foliar Extra (100ml)

  începând de la 6,90 RON

  Ingrasamant Foliar Extra - ingrasamant echilibrat cu Azot, Fosfor, Potasiu si microelemente pentru cereale, legume, floarea soarelui, porumb, teren de sport. Formulare speciala cu adeziv care nu permite spalarea de catre ploaie. 

  Mai multe
 3. Ingrasamant foliar Solar Calciu 100ml

  Ingrasamant foliar Solar Calciu 

  Mai multe
 4. Ingrasamant gazon toamna iarna Landscaper Pro Autumn Winter 15 kg

  Ingrasamant gazon toamna iarna Lansdcaper Pro Autumn Winter 15 kg - ingrasamant complex cu eliberare controlata a elementelor timp de 2-3 luni. Gazon mai dens, radacini mai puternice, se reface rapid in caz de uzura. 

  Mai multe
 5. Ingrasamant pentru conifere si arbusti decorativi

  Ingrasamant pentru conifere si arbusti decorativi Agro - ingrasamant NPK, granulat, bogat in potasiu, ofera rezistenta ridicata plantelor pe timpul iernii, reduce riscul aparitiei bolilor la plantele ornamentale.

  Mai multe
 6. Agrofeed 19-19-19+ME (Poly-feed)
  Ingrasamant NPK Agrofeed19+19+19+ME sac 25kg (Poly-feed)
  Preț special 285,00 RON Preț standard 333,00 RON

  Ingrasamant NPK Agrofeed 19-19-19+ME 25kg - ingrasamant complex pentru fertigare si stropiri foliare sub forma cristaliana, total solubil in apa.

  Mai multe
 7. Ingrasamant Osmocote Exact pentru flori si plante ornamentale

  Ingrasamant Osmocote Exact - ingrasamant peliculat inteligent de noua generatie, unic in eliberarea programata a nutrientilor. Asigurati cu o singura aplicare elementele esentiale pentru cresterea florilor, plantelor ornamentale pe o perioada indelungata (5-6 luni)!

  Mai multe
 8. Ingrasamant Microcat Fier 1 L
  Ingrasamant Microcat Fier (1 L)

  începând de la 37,00 RON

  Ingrasamant Microcat Fier - fertilizant universal pentru reducerea deficientelor de fier, imbogatit cu aminoacizi, acizi organici si azot. 

  Mai multe
 9. Atlante - ingrasamant + fungicid

  Atlante - Ingrasamant + fungicid (fosfonat de potasiu) - bogat in potasiu si fosfor, prezinta actiune nutritiva si suplimentar actiune fungicida si fungistatica. Ingrasamant universal ce combate mana la vita de vie, catsraveti, dovlecei, pepeni  si mana de sol.

  Mai multe
Desc

Articolele 1-9 din 43

pe pagină
Vizualizare ca Grilă Listă
To Top