Insecticid castraveti

Insecticid castraveti

Insecticidul la castraveti se aplica impotriva daunatorilor care ii ataca, si care reduc recolta si vulnerabilizeaza plantele la atacul bolilor. Cei mai importanti daunatori sunt:

→ Paduchele verde al castravetilor (Cerosipha gossipii) ataca si pepenii si dovleceii, mai ales cei cultivati in sere si solarii. Paduchii formeaza colonii pe frunzesi flori, si lasa in urma dejectii dulci. Lastarii nu mai cresc iar frunzele se deformeaza. Este un vector de raspandire a virozelor, cum ar fi mozaicul castravetilor - VMC. Insecticidul la castraveti se aplica la semnalarea atacului si se repeta ori de cate ori este nevoie. Insecticidele de contact se distribuie pe toata planta, inclusiv pe dosul frunzelor.

→ Plosnitele de camp pot provoca daune in culturile pe spalier, in perioada de crestere intensiva a lastarilor tineri. Frunzele se gauresc, iar varful lastarilor se deformeaza, se usuca si mor. Insecticidul la castraveti ce combate paduchele poate fi folosit si impotriva plosnitelor. 

→ Paianjenul rosu comun (Tetranychus urticae) este un daunator polifag, dar castravetele este una din speciile preferate.  La noi in tara se intalnesc mai ales in sere si solarii, unde pot avea chiar 18-20 generatii pe an. Adultii si larvele ataca toata planta. Frunzele se rasucesc pe margini si se decoloreaza galben-verzui iar mai apoi se brunifica. Daca atacul e puternic, florile sunt avortate iar la fruct dispare spatiul dintre pericarp si seminte. Acaricidul se aplica la semnalarea daunatorului, inainte ca simptomele sa apara, avand grija sa ajunga si pe dosul fructelor.

→ Limaxul cenusiu (Deroceras agreste), foarte voraceiubeste umbra si umiditatea si ataca noaptea. Apare in prima jumatate a lunii mai. Insecticidul - moluscocid - se imprastie in jurul plantelor, la lasarea serii.

→ Coropisnita (Gryllotalpa gryllotalpa), adultii si larvele rod partile subterane ale legumelor sau scot semintele din pamant. Insecticidul se incorporeaza in pamant.

31 de produse

Sortează după: