Cosul meu:

0 produs(e) - 0,00 RON
Nu aveti nici un produs in cosul de cumparaturi.

0

Seminte, pesticide, unelte, utilaje, garduri electrice, irigatii - Tel: 0724 239 143, 0722 410 174 - Transport cu Posta, Nemo, Fan, Urgent

ACHIZITII PUBLICE PRIN SEAP!   SUNA LA 0724 /239 143 SI DEMAREAZA PROCEDURA DE ACHIZITIE                                                                                                  LIVRARE 24-48H

Te ajutam sa gasesti cea mai potrivita solutie!

numar telefon0724 239 143 / 0722 410 174

Transport GRATUIT la comenzi peste 500 lei!

(cu exceptia utilajelor si sculelor, in localitatile cu acoperire)

Bag in Box - echipamente ambalare suc natural, vin, lichide

Bag in Box - echipamente ambalare suc natural, vin, lichide

Prospetimea si siguranta alimentelor pe timpul depozitarii, incepe cu o ambalare potrivita!

Ce inseamna metoda de ambalare Bag in Box?

Metoda de ambalare Bag in Box (BIB) este o metoda moderna de ambalare aplicabila la: sucuri de fructe, suc de rosii , vinuri, uleiuleiuri, Laptelapte, apaapa sau orice alt tip de lichid, ce permite depozitarea in siguranta si extinderea perioadei de valabilitate a produselor.

Prin aceasta metoda inovatoare se mentin caracteristicile organoleptice ale lichidelor un timp mai indelungat, in comparatie cu metodele conventionale de ambalare. Principiul metodei este foarte simplu, se bazeaza pe ambalarea lichidelor pasteurizate (incalzite la max. 80⁰C) in pungi multifilm confectionate din material plastic cu proprietati specifice.

Expresia Bag in Box se traduce ca si “Punga in Cutie”, ceea ce presupune ambalarea lichidelor in pungi si introducerea ulterioara a pungilor in cutii pentru a usura manipularea si transportul.

Bag in Box  Punga in cutie 


Avantajele ambalarii Bag in Box: 

Produs 100% natural - fara conservanti!!!

produs 100% natural → mentinerea calitatilor nutritionale si pastrarea lichidelor un timp indelungat fara conservanti si aditivi      

- depozitarea, manipularea si transportul mai usor a produselor fata de ambalajele conventionale (sticla, plastic, cutii metalice etc.)

- metoda economica → economie de spatiu si bani, ambalajele permit depozitarea intr-un loc mai mic a produselor si implica costuri mai reduse fata de metodele conventionale de ambalare

Avantajele metodei de ambalare BIB.

 - siguranta crescuta a lichidelor ambalate → metoda permite inchiderea etansa a lichidelor ceea ce previne oxidarile nedorite in timpul depozitarii → cresterea perioadei de valabilitate 

- pungile obtinute printr-o tehnologie ultraclean → proces tehnologic de obtinere a pungilor in conditii aseptice ce garanteaza un nivel foarte scazut de contaminare a pungilor 

- datorita robinetului atasat, aerul nu poate patrunde in interiorul ambalajului nici dupa deschidere → extinderea perioadei de consum a lichidelor, pungile odata desfacute mentin calitatile lichidelor pana la 6-8 saptamani

- metoda usoara, accesibila pentru oricine, nu necesita echipamente speciale → metoda de ambalare ce poate fi utilizata cu succes si acasa 

Ambalarea lichidelor prin metoda BIB:

Savureaza din plin gustul si aroma lichidelor de la prima picatura pana la ultima!!

Pas1 → produsele lichide, sucul de fructe stors, presat se supun pasteurizarii, adica se incalzesc la o temperatura intre 60-80⁰C  (interval de temperatura conventional ce permite mentinerea unui nivel ridicat de compusi bioactivi si in acelasi timp asigura si degradarea microorganismelor – efect biocid + biostatic ) si se mentin la temperatura ridicata un anumit interval de timp (cateva minute).

Obs. Temperatura si durata pasteurizarii difera in functie de proprietatile lichidelor (ex: pH ) si de incarcarea microbiana initiala. Datorită pH-ului ridicat, sucurile din legume necesită o temperatură mai mare de pasteurizare.

Pas2 → lichidul cald se toarna imediat in pungile Bag in Box. Lichidul fierbinte in contact cu suprafata interioara a pungii asigura sterilizarea, reducerea activitatii microbiene pe suprafata interioara a pungilor. 

Pas3 → pungile se inchid ermetic cu ajutorul robinetilor Vitop Robinet Vitop(prevazuti cu supape de evacuare), se racesc si sunt apoi plasate in cutii de carton ce formeaza o bariera impotriva luminii pe toata durata depozitarii. Dupa deschidere, punga se micsoreaza in jurul lichidului pana cand continutul sau este complet golit.

Extinderea termenului de valabilitate al lichidelor prin ambalare BIB

 

- sucul preparat si procesat conform pasilor descrisi anterior si depozitat in Pungi si Cutii Bag in Box, isi mentine toate calitatile unui suc proaspat preparat→ gustul, continutul de vitamine si prospetimea un timp indelungat de min. 6 luni (pana la 12-24 luni)

- dupa deschidere, lichidul poate fi pastrat in stare proaspata timp de 4-8  saptamani, datorita supapei robinetului ce permite o inchidere etansa si dupa deschiderea pungilor, deoarece formeaza o bariera in calea oxigenului, prevenind astfel contactul lichidelor cu aerul.

3 Articol(e)

Tabel  Lista 

3 Articol(e)

Tabel  Lista 

Newsletter
Ferma Gradina
Inscrieti-va la newsletterul nostru pentru a fi la curent cu promotiile oferite de magazinul nostru.